Veilig wonen in een schone omgeving is belangrijk. Om daarvoor te zorgen werken buurtbeheerders in de wijk. Zo zorgen we voor een extra paar ogen en oren in de buurt.

De buurtbeheerder:

  • let op de schoonmaak, veiligheid en het onderhoud van de woonomgeving en sommige woongebouwen;

  • houdt toezicht in de buurt. Als er sprake is van overlast of wanneer zorg nodig is, wordt dit gemeld op de juiste plek;

  • en is er voor jou als bewoner en staat je graag te woord.

BRANDGEVAAR, VLUCHTROUTES EN ONGEDIERTE

De buurtbeheerders willen je vragen samen met de buren ervoor te zorgen dat er geen (grof)vuil komt te liggen in en om portieken en / of op galerijen. (Grof)vuil in portieken en op galerijen is brandgevaarlijk en kan de vluchtroutes versperren. Daarnaast trekt het ongedierte aan. Hoe kun jij helpen?

  • Altijd te zorgen dat je het (grof)vuil naar de daarvoor bestemde plek brengt;

  • Buren die (grof)vuil hebben neergezet in het gebouw hierop aan te spreken;

  • Alleen of samen met buren (grof)vuil dat er toch staat, naar de daarvoor bestemde plek te brengen.

Benieuwd welke buurtbeheerder hoort bij welk woongebouw?

Onder de foto's de verdeling per wijk en complex.

Bennie Meinders

Michael Bolein

Walter Fruchnich

Chris Meyering

Erwin de Vries

Patricia Bos

Willem Pieter Schoonveld

Adem Karaaslan

Adem Karaaslan

VERDELING BUURTBEHEERDERS PER COMPLEX EN WIJK

Buurtbeheerder

Vaste complexen

Wijken

Bennie Meinders

(050) 85 33 700
b.meinders@nijestee.nl

Goudlaan 33 t/m 283
Goudlaan 301 t/m 551
Goudlaan 563 t/m 813
Aquamarijstraat 147 t/m 289
Aquamarijnstraat 291 t/m 435


Vinkhuizen
De Held

Michael Bolein

(050) 85 33 701
m.bolein@nijestee.nl

Antillenstraat 1
Eeldersingel 2A-1 t/m 2E-4
Marwixkade 5 t/m 45
Tressenplaats 1 t/m 67
Van Houtenlaan 25 1 t/m 48
Vrydemalaan 12 t/m 700
Damsterdiep 269


Helpman
Badstratenbuurt
Professorenbuurt

Walter Fruchnich

(050) 85 33 702
w.fruchnich@nijestee.nl

Radesingel 25 en 31
Paulus Potterstraat 72 t/m 196
J.Vermeerstraat 1 t/m 57
J.Vermeerstraat 2 t/m 58
Lage der A 5
Aweg 26 - a1 t/m f4
Friesestraatweg 362 t/m 368f


Centum
Hortusbuurt
Ebbingekwartier
Kostverloren
Schildersbuurt

Chris Meyering

(050) 85 33 703
c.meyering@nijestee.nl

Hofstede de Grootkade 11 en 13
A. Tasmanplein 2 t/m 62
Tractie
Lampisterie
Regulateur
Vrydemalaan 12 t/m 700
Damsterdiep 269
Semmelweisflat
Antillenstraat 1


Corpus den Hoorn
Grunobuurt
Rivierenbuurt
Zeeheldenbuurt
Laanhuizen
Oosterhaar

Erwin de Vries

(050) 85 33 704
e.de.vries@nijestee.nl

Kleine Beer
Grote Beerstraat 32 t/m 46
Grote Beer/Dierenriemstraat
Helix
Planetenlaan 2x

Selwerd
Paddepoel: Noord-Zuid
De Hoogte
Reitdiep

Patricia Bos

(050) 85 33 709
p.bos@nijestee.nl

WA Scholtenstraat 10/12
Bloemstraat 47
Herestraat / Kleine Pelsterstraat
Rotterdammerstraatje
Nieuwe Kerkhof 13
Oosterkade 2A-1 t/m 2F-12
De Atlas
2024: Tonkenstraat

Oosterpoort
De Linie
De Wijert

Willem Pieter Schoonveld

(050) 85 33 707
w.p.schoonveld@nijestee.nl

Zaagmuldersweg 104 t/m 210
Zaagmuldersweg 212 t/m 318
Klaprooslaan 2-100 (Bananenflat)
Klaprooslaan 102-200 (Papaver)
Piet Fransenlaan 190 t/m 256
Langezijde 2 t/m 144


Oosterparkwijk:
Vogel-Bloemen-Damster-Flora-Gorechtbuurt

Adem Karaaslan

(050 85 33 705
a.karaaslan@nijestee.nl

Wibenaheerd 4 t/m 136 
Lijzijde (Lijzijdehaven)
Roer (Stuurhuis)
Willem Dreesflat

Lewenborg
Drielanden
Beijum
Tersluis
Ulgersmaborg
Hoornse Meer

 

WE STELLEN ONZE BUURTBEHEERDERS GRAAG AAN JE VOOR!

We vroegen enkele buurtbeheerders wat ze precies doen en naar hun persoonlijke kenmerken en hobby's.
Hieronder volgt dit jaar van elke buurtbeheerder meer informatie.

WALTER

In welke wijken en van welke woongebouwen ben je beheerder?
Ik ben buurtbeheerder in De Oosterpoort en in het centrum. Er zijn 4 gebouwen waarvan ik beheerder ben: jongerengebouw Atlas in Paddepoel-Zuid, een jongerengebouw aan de Radesingel, twee woongebouwen aan de Johannes Vermeerstraat en de Paulus Potterflat in Kostverloren. Ik ga iedere week deze gebouwen bij langs en let hierbij op de gemeenschappelijke ruimtes, de gebouwen en op de leefomgeving.

Wat heb je gedaan voordat je buurtbeheerder werd?
In de zomer van 2011 begon ik bij Nijestee als allround vakman. Ik kwam als allround vakman dagelijks bij verschillende bewoners thuis om allerlei reparaties in en om de woning uit te voeren. Voordat ik bij Nijestee aan de slag ging heb ik altijd als (restauratie)timmerman gewerkt en ik ben ook voorman / assistent-uitvoerder op de bouw geweest. Een paar jaar geleden was ik toe aan een nieuwe uitdaging en daarom ben ik in 2018 buurtbeheerder geworden.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik hou heel erg van sporten. Voor woon-werkverkeer, en de kilometers die ik onder werktijd maak, pak ik dan ook meestal de fiets. Dit is zo ongeveer 250 à 300 km per week. Hiernaast doe ik in de wintermaanden ook 1 keer per week spinning in de sportschool. In het weekend en tijdens vakanties stap ik graag op mijn mountainbike. Ook doe ik af en toe mee aan survival runs, en vind het erg leuk om hiervoor te trainen. Een andere vrijetijdsbesteding van mij is met hout bezig zijn. Ik maak graag meubels en andere bouwwerken van hout.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het contact met bewoners: de gesprekken en het helpen van bewoners met allerlei zaken. Ook heb ik  als buurtbeheerder iedere dag veel afwisseling in mijn werkzaamheden en vind het fijn om mijn steentje bij te kunnen dragen aan de leefbaarheid in de wijken en woongebouwen. Wij werken als buurtbeheerders met een app op onze telefoons waarin we vastleggen waar en wanneer wij controles hebben gedaan. Ook dingen die wij tegenkomen leggen wij vast in de app, bijvoorbeeld fout geparkeerde fietsen en scooters, tuinen die niet onderhouden worden, achterstallig onderhoud, controle van de schoonmaak, grofvuil en vuilniszakken die neergezet worden waar dat niet is toegestaan, overlastmeldingen. Ook de afspraken die we met bewoners maken leggen we hier in vast. Op deze manier kunnen we goed zien wat er in elke wijk speelt, en kunnen we leefbaarheid meetbaar maken. Het mooie van deze app is ook dat de buurtbeheerders bij elkaar kunnen zien waar ze mee bezig zijn of zijn geweest. In geval van overname of ziekte kunnen werkzaamheden dan makkelijk opgepakt en overgenomen worden. De buurtbeheerders werken ook veel samen met andere afdelingen, omdat wij veel bewoners kennen en op de hoogte zijn van wat er in de buurten en wijken spelen.

In de jongerengebouwen hou ik met nieuwe bewoners altijd een kennismakingsgesprek. Hierin leg ik uit waarmee bewoners bij mij terecht kunnen, hoe de technische installaties werken, hoe een bewoner een reparatieverzoek indient, wat de huisregels zijn en vertel ik over andere praktische zaken. Jongerengebouw Atlas in Paddepoel is in 2020 opgeleverd en hier wonen 230 jongeren. Ik word in dit woongebouw ondersteund door 5 chiefs en 32 elders. Elk cluster/woongroep (7 bewoners) heeft een elder. Dit is het aanspreekpunt van het cluster. Deze clusters zijn weer verdeeld over de 5 chiefs. Als er iets speelt op gebied van leefbaarheid, proberen de chiefs dit met de elders op te lossen.  Als zij er samen niet uitkomen gaat de chief naar Walter. Het idee van chiefs en elders is dat eerst wordt gekeken of bewoners onderling dingen kunnen oplossen.

Voor de bewoners in Atlas hebben wij de app NijesteeConnect. In deze app kunnen bewoners allerlei informatie vinden die specifiek voor dit complex is. Hierin plaatsen Rocky (Medewerker Wonen) en ik berichten over onder andere onderhoud, parkeren en huisregels. Bewoners krijgen een melding op hun telefoon wanneer er een nieuw bericht is.  Op dit moment is Atlas het enige jongerengebouw dat zo’n app heeft.

Heb je nog een tip voor bewoners?
Ik geef bewoners regelmatig de tip om hun tuin goed bij te houden, dan heb je er uiteindelijk minder werk én meer plezier aan. Ook een beetje contact houden met je buren is belangrijk. Als er wat aan de hand is, is de stap kleiner om met elkaar te overleggen en elkaar te helpen.

Walter werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en is bereikbaar via woonzaken@nijestee.nl of (050) 853 33 702.

ERWIN

In welke wijken en in welke woongebouwen ben je beheerder?
Ik ben buurtbeheerder in de wijken Selwerd en Paddepoel. Van de woontoren Helix aan de Oostzaan, van 2 jongerenflats aan de Planetenlaan, 1 aan De Kleine Beer en van een woongebouw aan de Grote Beerstraat in Paddepoel ben ik complexbeheerder. Ik kom een paar keer per week langs in deze gebouwen en zorg ervoor dat in en om het gebouw alles in orde is. Bewoners kunnen mij bellen of mailen als zij vragen hebben over het wonen in het gebouw of in de wijken Selwerd en Paddepoel.

Hoelang werk je al bij Nijestee?
Sinds september 2008, dus al 13 jaar. De eerste 10 jaren werkte ik als allround vakman bij Nijestee. En sinds 3 jaar ben ik buurtbeheerder. Voor deze functie heb ik de opleiding Sociaal Buurtbeheer gedaan. Deze bestond uit 5 dagen lesdagen verdeeld over 6 maanden. We leerden onder andere over het gebruiken van gesprekstechnieken en het omgaan met veel verschillende types mensen. We sloten de opleiding af met een opdracht en een eindpresentatie.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ga graag uit eten met mijn vrouw. Tuinieren vind ik leuk en we hebben 2 honden.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling in werkzaamheden vind ik het leukste aan mijn werk. Ik heb als buurtbeheerder veel contact met bewoners en met hulpverleners. Wat ik ook heel leuk vind aan mijn werk is het dingen opsporen met behulp van de beveiligingscamera’s.

Heb je nog een tip voor bewoners?
Om stank en ongedierte te voorkomen in het woongebouw, knoop de afvalzakken dicht voordat je ze in de kliko doet. Vooral met dit warme weer we krijgen namelijk veel meldingen van maden in portieken.

Erwin werkt van maandag tot en met donderdag en is bereikbaar via woonzaken@nijestee.nl of (050) 85 33 704.