WoningNet

Hoe kan ik me inschrijven bij WoningNet? Kan ik mijn registratie samenvoegen met die van iemand anders? Hoe komt het dat ik uitgeschreven ben?

Hoe schrijf ik mij in als woningzoekende in de stad Groningen en wat zijn de kosten?

Inschrijven kan alleen via www.woningnetgroningen.nl.

U heeft een e-mailadres nodig. De kosten zijn € 21,30 per jaar.

Ik ben uitgeschreven bij Woningnet, maar heb de kosten wel betaald. Hoe kan ik dit oplossen?

Mogelijk is het registratienummer niet vermeld bij de betaling. Wanneer u wel heeft betaald, maar toch bent uitgeschreven, kunt u door middel van het betaalbewijs en uw registratienummer uw inschrijving herstellen. De gegevens kunt u sturen naar info@nijestee.nl.

Ik ben te laat met het betalen van de kosten. WoningNet geeft aan dat ik ben uitgeschreven. Wat moet ik doen?

Wanneer u binnen een jaar na de uitschrijfdatum € 21,30 betaalt, onder vermelding van uw registratienummer en naam, kan uw inschrijving nog worden hersteld. De inschrijving wordt hersteld binnen drie weken na ontvangst van de betaling.

Is de uitschrijfdatum tussen één en twee jaar geleden, dan kunt u een schriftelijk gemotiveerd verzoek indienen om uw inschrijving te herstellen.

U kunt het bedrag  van € 21,30 zelf overmaken aan WoningNet onder vermelding van uw registratienummer en naam. Dit kunt u overmaken naar NL 73 RABO 0369 2813 30 t.n.v. WoningNet Groningen.

Kunnen mijn punten samengevoegd worden met die van iemand anders, zodat wij samen meer punten hebben?

Nee, het samenvoegen van punten is niet mogelijk.

Kan mijn inschrijving samengevoegd worden met die van iemand anders?

Dat kan. Degene met de minste punten schrijft zich dan eerst uit en schrijft zich bij op het oudste registratienummer. Hiervoor logt u in bij WoningNet. Via “Mijn Gegevens: inzien of wijzigen” kunt u bij “Huishoudsamenstelling” een medeaanvrager toevoegen. Neem daarna contact op met een van de corporaties om de datum van inschrijving van de medeaanvrager aan te laten passen.

Ik zie niet het totale aanbod van sociale huurwoningen op WoningNet. Hoe komt dat?

Het aanbod dat u ziet wordt bepaald door uw woonwensen en uw inkomen. Aan welke eis uw inkomen moet voldoen, hangt af van de netto huurprijs van de woning.

Kan ik hulp krijgen bij het reageren op woningen?

Ja. U kunt hiervoor langskomen bij één van de Groninger corporaties of contact opnemen met WIJ Groningen.

Wat is een direct te huur woning?

Een direct te huur woning is een sociale huurwoning die om diverse redenen per direct te huur wordt aangeboden. Om voor een direct te huur woning in aanmerking te komen gelden de regels van passend toewijzen. Ook dient u ingeschreven te staan bij WoningNet. Bij toewijzing wordt niet naar het aantal punten gekeken.

Ik heb gereageerd op het aanbod per direct te huur op de Nijestee website. Hoe gaat dit nu verder?

Nadat u op reageren heeft geklikt, heeft u een bericht kunnen lezen over de procedure van aanbieden. Hierin staat dat u alleen bericht ontvangt, wanneer u het aanbod daadwerkelijk in aanbieding krijgt.

Op de website van WoningNet vindt u meer informatie over het vinden van een woning, de wachttijd, spelregels en het systeem dat de corporaties gebruiken om woningen toe te wijzen.