Betalen

Bij Nijestee betaalt u de huur altijd vooraf. Dit bedrag moet uiterlijk op de 5e dag van de maand bij ons binnen zijn. Wanneer u een huurcontract afsluit, wordt de huur automatisch afgeschreven. Wij vragen u hiervoor een machtiging te tekenen. Betalen met een acceptgirokaart is niet meer mogelijk.

Automatisch incasso

Wanneer u bij Nijestee huurt, betaalt u maandelijks met de automatische incasso. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat de betaling voldaan is, controleert u dit bij uw bank. Een automatische incasso kan tot 56 dagen na de incassodatum terug gehaald worden door de bank. Bij Nijestee is dit niet direct zichtbaar. Controleer dus uw afschriften om er zeker van te zijn dat uw betaling voldaan is.

Te laat met betalen

Het kan een keer gebeuren dat de huur niet kan worden afgeschreven of dat u te laat bent met betalen. Binnen een week ontvangt u van ons bericht met daarin de betalingsgegevens of een link naar iDEAL zodat u de huur kunt overmaken. Voorziet u dat het op tijd betalen voor de volgende maand ook niet gaat lukken, neem dan contact op met Nijestee.

Maandelijkse huur: e-mail in nieuwe stijl

Sinds kort ziet de AcceptEmail voor de huurbetaling er anders uit dan u van ons gewend bent. We krijgen (terecht) vragen over de betrouwbaarheid van deze e-mails. Wat is er veranderd? U ontvangt de AcceptEmail via een ander e-mailadres, met een andere lay-out. Dit komt doordat we gebruik maken van een nieuw systeem. U kunt hiermee gewoon betrouwbaar de huur betalen, zoals u gewend bent. Via de link “direct online betalen” komt u in uw eigen vertrouwde bankomgeving.

Persoonlijk contact

Nijestee is een sociaal en maatschappelijk betrokken corporatie en gelooft in een persoonlijke benadering. We willen graag met u in gesprek als u de huur niet (op tijd) kunt voldoen, zodat we een oplossing kunnen zoeken. Nijestee heeft ook contact met maatschappelijke instanties die kunnen helpen om uw financiën weer op orde te brengen. Denk hierbij aan de GKB en MJD. Hoe eerder u contact met Nijestee opneemt, hoe beter. In overleg is er altijd een oplossing te vinden.

Niet kunnen betalen

Als u de huur niet kunt betalen, horen we dat graag zo snel mogelijk. Nijestee zoekt graag samen met u naar een passende oplossing. In sommige gevallen is het mogelijk een betalingsregeling af te sluiten. Daarvoor gelden de volgende regels:

  1. U sluit de regeling af bij ons op kantoor  het Damsterplein;
  2. De betalingsregeling (én de huur) verloopt altijd via automatische incasso;
  3. Na afloop van de regeling komt u twee jaar niet in aanmerking voor een betalingsregeling.

Financiële hulp in de wijk

In alle Groninger wijken bestaan initiatieven om financiële hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. WIJ Groningen is de overkoepelende naam van elf sociale wijkteams in de stad. Binnen WIJ Groningen werken diverse organisaties samen om wijkbewoners gericht te kunnen helpen. Ze bieden zorg en ondersteuning in de breedste zin van het woord, waaronder op financieel gebied. Op de website van WIJ Groningen kunt u uw postcode en huisnummer invullen. Met behulp van die gegevens bepaalt WIJ Groningen bij welk WIJ-team in de buurt u terecht kunt met uw vraag.