Pimp je Portiek

Thuiskomen begint bij de portiek. De portiek is een plek waar u dagelijks langs komt en waar u en uw buren elkaar ontmoeten. Helaas is een portiek ook vaak grauw, grijs en saai. Nijestee heeft daarom op initiatief van bewoners een aantal portieken gepimpt.

Gepimpte portieken

Tussen 2011 en 2013 zijn er 30 portieken gepimpt in onder andere de Oosterpoort, de Oosterparkwijk, Beijum, Lewenborg, Corpus den Hoorn, Vinkhuizen, Hoornsemeer en het Centrum met elk een mooi eindresultaat. Nieuwsgierig naar alle gepimpte portieken? Bekijk dan hieronder de brochure. Met dank aan City as Archive.

Hoe werkte het?

Samen met de buren kwamen de bewoners met een leuk idee om de portiek te pimpen. Bijvoorbeeld een muurschildering, een mozaïekwand, foto’s of schilderijen. Een kunstenaar ging met het idee aan de slag en zorgde ervoor dat de bewoners weer trots kunnen zijn op de portiek.

Het project Pimp je Portiek is afgerond. Heeft u wensen of vragen over uw portiek of verdere woonomgeving, dan kunt u e-mailen naar woonzaken@nijestee.nl of bellen met (050) 853 35 33.