Zelf klussen of laten doen

Nijestee helpt u graag om u thuis te voelen en de woning naar uw smaak aan te passen. U kunt zelf gaan klussen, maar in een aantal gevallen de klus door Nijestee laten uitvoeren. Ook als er na een medisch advies aanpassingen nodig zijn, kunt u bij ons terecht.

Hieronder vindt u een aantal folders met informatie over klussen die u zelf kunt uitvoeren in uw woning. Staat uw klus er niet tussen? Vul onderstaand formulier in. Eén van onze technische adviseurs neemt contact met u op.

Let goed op als u een klus uitvoert. Bereid u goed voor en raadpleeg vakmensen. We raden u aan ingrijpende klussen uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven, zoals aannemers of loodgieters. Het onderhoud aan uw uitgevoerde klus blijft tot u verhuist voor uw eigen rekening. Mocht er toch wat misgaan tijdens het klussen of ontstaat er schade tijdens de uitvoering, dan bent u daar als uitvoerende of opdrachtgever verantwoordelijk voor.

Woning aan laten passen door Nijestee

Wilt u extra comfort in uw woning door bijvoorbeeld een aansluiting voor een vaatwasser of een extra dakraam te laten plaatsen? Of het vinyl in de badkamer vervangen door tegels? Wat wij voor u kunnen uitvoeren en welke kosten daaraan verbonden zijn, leest u in de online folder Woningverbetering.
 
Uitzonderingen
Als uw woning in een wijkvernieuwingsgebied staat (en misschien gesloopt wordt), zijn aanpassingen niet mogelijk. Ook als een ingreep tot een huurprijs leidt waardoor de woning niet meer in aanmerking komt voor huurtoeslag, kunnen we niet aan uw wensen tegemoetkomen.

Schotelantenne

Als u een schotelantenne wilt plaatsen, kunt u dat aan ons doorgeven via onderstaand klusformulier. Wij sturen u dan de voor uw adres specifieke voorwaarden waarbinnen u de schotelantenne mag plaatsen. De kosten voor het plaatsen van een schotelantenne komen voor uw eigen rekening.

Nieuwe keuken of betegeling

Als u in uw (nieuwe) woning een nieuwe keuken uit mag zoeken, dan vindt u in de keukenfolder de verschillende mogelijkheden. Soms wordt bij een verhuizing of renovatie het tegelwerk vervangen. In de Mosafolder ziet u welke tegels u kunt kiezen. 

Klusadvies

We adviseren u graag over de klus die u uit wilt (laten) uitvoeren. U kunt dit online aanvragen door het invullen van onderstaand formulier. We hebben daar specialisten voor in dienst. Voor een aantal klussen hebben we handige folders, waarin u kunt lezen wat de spelregels zijn.

Aanvraagformulier Klusadvies