Tuin

Een nette, goed onderhouden tuin draagt bij aan een prettige leefomgeving. Een deel van de hagen wordt door Nijestee onderhouden. Voor uw eigen (achter)tuin bent u zelf verantwoordelijk.  

Eigen tuin

U mag zelf bepalen hoe u uw tuin in wilt richten, zolang hij er maar netjes uitziet. Voor het onderhoud aan uw tuin bent u zelf verantwoordelijk.

Een helemaal onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Er moet altijd onkruid worden verwijderd en snoeien blijft noodzakelijk. Een verwilderde tuin, overhangende takken en/of struiken, grofvuil, zwerfvuil en vuilniszakken die ongedierte aantrekken, zijn onwenselijk. Daarom kijkt Nijestee regelmatig hoe de tuinen eruit zien.

Natuurlijk kunt u het onderhoud aan uw tuin ook uitbesteden. Bij welk bedrijf of tuinman u dat doet kunt u zelf bepalen. Heeft u een minimum inkomen dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van Stichting de Klusbus.

Groen voor algemeen gebruik

Binnenterreinen, perken of brandgangen worden in een aantal gevallen onderhouden door Nijestee. Dat laten we doen door hoveniersbedrijf Dolmans Landscaping.

Hagen en bomen

In de maanden juni, augustus en september snoeit Dolmans de hagen die in het beheer van Nijestee zijn. De planning hiervoor wordt vlak van tevoren bekend gemaakt. Zodra de planning rond is, kunt u deze onderaan deze pagina bekijken.

In een aantal wijken, gelden andere afspraken. Hieronder leest u voor welke hagen en bomen Nijestee en de gemeente verantwoordelijk zijn:

Vinkhuizen
Een groot deel van de hagen rondom de woongebouwen zijn eigendom van de gemeente, die deze hagen ook onderhoudt. De overige hagen en hekjes die het straatbeeld bepalen onderhoudt Nijestee.

Kostverloren
De Prunusbomen in de voortuinen van de woningen in de Gerard Doustraat zijn, net als de hagen die het straatbeeld bepalen, van Nijestee. Nijestee onderhoudt deze bomen en hagen.

Paddepoel
Een groot deel van de hagen rondom de woningen en flats zijn van de gemeente die deze ook onderhoudt. In sommige tuinen staan bomen die ook eigendom zijn van de gemeente.