Tersluis (Meerstad)

We zijn gestart met de bouw van 19 sociale huurwoningen in Tersluis in Meerstad. Als alles volgens planning verloopt kunnen de huizen vanaf april 2020 worden bewoond.

De woningen krijgen twee verdiepingen en een oppervlakte krijgen van ca. 85m². De woonkamer en de keuken zitten op de begane grond. Boven komen drie slaapkamers van verschillende groottes, een badkamer en een technische ruimte. De huizen worden extra energiezuinig (EPC 0) gebouwd: gasloos, met zonnepanelen op het dak en een warmtepomp voor de verwarming en warm water.

Alle 19 huizen krijgen een eigen parkeerplek en een grote achtertuin met een schutting en een houten berging.

Tersluis

Tersluis is de tweede wijk van Meerstad en volop in aanbouw. Het ligt ten noorden van het Woldmeer, naast Park Meerstad en aan de open vaarverbinding tussen stad en wad. Bijzondere trekpleisters van Tersluis worden de sluis en de haven. Hier komt een gezellig dorpsplein bestemd voor winkeltjes en een terras. In de haven is plek voor boten van bewoners en passanten.
 

Verhuur van de woningen

De woningen worden aangeboden via Woningnet. Om in aanmerking te komen voor een woning is inschrijving bij Woningnet noodzakelijk. De huurprijs bedraagt rond de € 720,- per maand.  De woningen zullen onder de regels van het passend toewijzen worden verhuurd.