Reitdiep

Op dit moment bouwen we 18 duurzame, ecologische eengezinswoningen aan de straat Wadwerd in Reitdiep. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de huizen begin 2020 worden bewoond.

Informatie over de woningen

De woningen krijgen twee verdiepingen en een oppervlakte van circa 85 m². De woonkamer en de keuken zitten op de begane grond. Boven komen drie slaapkamers van verschillende afmetingen: 11,5 m², 8,5 m² en 6,5 m² en een badkamer, met 2e toilet, van 5 m². Op de verdieping is een technische ruimte van 4 m² waar plek is voor een wasmachine en droger.

Duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de wijk Reitdiep. Er is speciale aandacht voor water en (afval)water, gericht op het benutten van energie en het terugwinnen van grondstoffen. In deze wijk bouwt Nijestee duurzame, ecologische eengezinswoningen. Voor deze woningen zoekt Nijestee bewoners met een groen hart en toewijding om duurzaam te wonen. De woning is uitgerust met de nieuwste duurzame voorzieningen en is gasloos. De warmtepomp zorgt voor warmte en warm water. De WarmteTerugWinning (WTW) zorgt voor constante ventilatie in de woning. De 11 zonnepalen op het dak wekken energie op, waardoor de woning energiezuiniger is. Een deel van het afvalwater wordt via natuurlijke filters gezuiverd in wilgenvelden aan de rand van de wijk.

Tuin en parkeerplaats

De woning heeft een voortuin en een diepe achtertuin met houten berging. U parkeert op eigen terrein voor de woning. De parkeerplaats wordt aangelegd met graskeien voor een goede afwatering van het regenwater. In de tuin kunt u uw groene vingers alle ruimte geven.

Verhuur woningen

De woningen worden rond de jaarwisseling aangeboden via WoningNet. Om in aanmerking te komen is een inschrijving bij WoningNet noodzakelijk. De netto huurprijs van de woningen bedraagt rond de € 737 per maand. De woningen zullen onder de regels van het passend toewijzen worden verhuurd. 

Bouw

Architect De Deur In Huis uit Groningen heeft het ontwerp gemaakt. Aannemer Nijhuis uit Assen bouwt de woningen. De woningen worden begin 2020 opgeleverd.