Reitdiep

Deze zomer starten we met de bouw van 18 nieuwe eengezinswoningen aan de straat Wadwerd in Reitdiep. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de huizen rond de jaarwisseling worden bewoond.

De woningen krijgen twee verdiepingen en een oppervlakte van ca. 85m². De woonkamer en de keuken zitten op de begane grond. Boven komen drie slaapkamers van verschillende formaten, een badkamer en een technische ruimte waar plek is voor een wasmachine en een droger. De huizen worden extra energiezuinig (EPC 0) gebouwd zonder gas, krijgen zonnepanelen en een warmtepomp voor de verwarming en warm water.

Elk huis krijgt een eigen parkeerplek en een grote achtertuin met een schutting en een houten berging.

Bouw

Architect De Deur In Huis uit Groningen heeft het ontwerp gemaakt. Aannemer Nijhuis uit Assen gaat de woningen bouwen. De huidige planning is dat de aannemer voor de zomervakantie 2019 start met de bouw. De oplevering zal rond de jaarwisseling zijn.

Verhuur woningen

De woningen worden in het najaar aangeboden via WoningNet. Om in aanmerking te komen is een inschrijving bij WoningNet noodzakelijk. De huurprijs van de woningen bedraagt rond de € 720,- per maand. De woningen zullen onder de regels van het passend toewijzen worden verhuurd.