Woontoren De Helix (De Hoogte)

De bouw van woontoren De Helix is in volle gang. Het gebouw heeft in augustus het hoogste punt bereikt met circa 68 meter. Als alles volgens planning verloopt is de bouw van de toren in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. In de woontoren komen in totaal 222 sociale huurappartementen, verdeeld over 22 woonlagen. De Helix wordt duurzaam, energiezuinig en volledig gasloos.

De woontoren wordt gebouwd naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg. Het gebouw is ontworpen door De Unie Architecten uit Groningen. Er komen in het woongebouw 116 studio’s en 106 tweekamerappartementen. De toren krijgt 22 verdiepingen en zal gebouwd worden door Geveke Bouw & Ontwikkeling te Eelde.

Als alles volgens planning verloopt, is de bouw begin 2020 gereed. De woningen worden verhuurd door Nijestee en zullen tegen die tijd op Woningnet verschijnen.

Omgeving

Onder een deel van het terrein komt een verdiepte fietsenstalling te liggen. Het dak van de fietsenstalling zal ingericht worden als groen park wat tevens dienst doet als buitenruimte voor de bewoners van de toren.

Voortgang van de bouw

Impressie van de woontoren