Meer informatie over woonlasten

Gemeentelijke belastingen

Meer informatie over gemeentelijke belastingen, zoals afvalstoffenheffing, vind je hier op de website van de gemeente Groningen.

Energie: wat moet ik zelf regelen?

Dat hangt van je woning af. Als je in een complex of studio woont, is er misschien sprake van blokverwarming. Indien Nijestee geen collectief contract heeft afgesloten, kun je zelf een energieleverancier kiezen.

Wat is blokverwarming? Als je in een complex woont met blokverwarming, dan is er al een contract met een leverancier. In dit geval kan of hoef je niet zelf één te kiezen. Twee keer per maand wordt de meterstand automatisch op afstand gelezen. Naar aanleiding van deze gegevens wordt de jaarlijkse berekening gemaakt. In de meeste gevallen zitten deze kosten dan bij je huur in. bij huuropzegging kan het zijn dat de afrekening een tijdje op zich laat wachten.

Tv en internet: een abonnement voor tv en internet sluit je zelf af. Alleen als je een woning huurt aan de Antillenstraat of Damsterdiep gelden er andere voorwaarden. Kijk daarvoor op www.nijestee.nl/Ziggo.

Water: geef je verhuizing door aan het Waterbedrijf Groningen.