Meer info over huur opzegging

Hoe zeg ik mijn huur op?

Je hebt een opzegtermijn van één maand. Dat betekent dat er tussen de datum van opzegging en de dag dat je de sleutels inlevert, tenminste één maand moet zitten. Die maand gaat in op de dag dat Nijestee jouw opzegging ontvangt. Voor een schriftelijke opzegging houden wij de eerstvolgende werkdag aan. De huur kan niet eindigen in een weekend of op een feestdag. De officiële opzegging gaat een dag vóór of ná deze datum in.

Je kunt jouw huurcontract telefonisch, via onze website, via e-mail, schriftelijk of mondeling in onze Woonkamer opzeggen.

Hoe laat ik mijn woning achter?

Je laat je woning schoon en netjes achter. In overleg met de medewerker van Nijestee wordt besproken wat wij en wat je zelf nog aan de woning moet doen voordat de controle van de oplevering plaatsvindt en je de sleutels van je woning inlevert.

Controle oplevering woning

Nadat je je huurcontract hebt opgezegd, wordt je door een medewerker van Nijestee gebeld voor een telefonische verhuurscan. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om samen met een medewerker de woning door te lopen en sleutels in te leveren. Meestal is dit op de laatste dag van de maand, tenzij anders is afgesproken.
Tijdens dit bezoek worden onderstaande zaken en de definitieve einddatum besproken:

  • Of je plezierig heeft gewoond;
  • Hoe het vervolg eruit ziet: het adverteren van jouw woning, bezichtiging en overname van spullen;
  • Hoe je de sleutels van jouw woning inlevert;
  • Hoe je de woning dient op te leveren.

Er worden tijdens dit bezoek ook foto’s van de woning gemaakt. Als laatste maakt de medewerker een ronde door de woning waarin wordt gekeken naar technische aspecten. Je krijgt uitleg wat je zelf moet repareren en wij maken een inschatting van de werkzaamheden die we moeten uitvoeren voordat we de woning opnieuw kunnen verhuren.

Let op: bij een deel van onze jongerenwoningen plannen wij een telefonische afspraak.. De opzegging wordt dan telefonisch besproken en er wordt een afspraak gemaakt om de kamer of studio te controleren op de einddatum.