Kijk voor meer informatie bij deze meest gestelde vragen

Hoe lang is de gemiddelde wachttijd?

Voor verschillende soorten woningen gelden verschillende wachttijden. Je maakt kans op een jongerenwoning als je gemiddeld minimaal 2 jaar staat ingeschreven.

Wat kost het huren van een jongerenwoning van Nijestee?

Voor de verschillende soorten woningen zijn verschillende huurprijzen. Een kamer is al te huur vanaf € 190, - per maand en een studio vanaf € 310, - per maand. Woningen met een eigen keuken en badkamer kosten maximaal € 597, - (kale) huur per maand.

Hoe gaat een verhuurproces in zijn werk?

Als je interesse hebt in een woning op WoningNet, kun je daarop reageren. Je wordt vervolgens automatisch gerangschikt op basis van jouw puntenaantal. Sta jij bij een woning bovenaan? Dan wordt je uitgenodigd voor een bezichtiging. Na de bezichtiging heb je drie dagen de tijd om te beslissen of je de woning wilt huren.

Als je de woning accepteert hebben we een aantal documenten van je nodig. Bij het aanvaarden van een kamer ontvang je van de huidige bewoner een voordrachtsformulier die je invult of je krijgt bericht van Nijestee. Ook vragen we je een inkomensverklaring, eventueel een DUO-verklaring en een verhuurdersverklaring aan te leveren.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Benieuwd of je huurtoeslag krijgt? Onze woningen voldoen aan de maximale huurgrens. Kijk hier voor de actuele bedragen van dit jaar. Er is voor jongeren een speciale huurgrens als je jonger bent dan 23 jaar.  Wanneer de huur hoger is dan dit maximum, heb je geen recht op huurtoeslag. Hier kun je het voor jezelf berekenen.

Wat betekent het als een woning ‘direct te huur’ is?

Als een woning direct te huur is, zijn er meestal speciale eisen voor de nieuwe huurder. Deze wordt dan ook niet via WoningNet aangeboden. In de meeste gevallen gaat het om een tijdelijke huurwoning, maar het kan ook voorkomen dat het om een specifieke situatie gaat. Als je reageert op deze woning, wordt er een selectie gemaakt en een uitnodiging verstuurd voor een intakegesprek. Een intakegesprek vindt vooraf plaats, daarbij is het een vereiste om een verhuurdersverklaring en een inkomensverklaring van de Belastingdienst mee te nemen.

Wat gebeurt er met mijn opgebouwde punten als ik een woning accepteer?

Je account wordt automatisch aan de woning gekoppeld nadat je het contract hebt ondertekend. Vanaf dat moment word je uitgeschreven als woningzoekende en gaan je punten verloren. Als je je weer opnieuw inschrijft bouw je weer nieuwe punten op. Dit is per maand een halve punt meer, omdat je je huidige plek via WoningNet hebt gevonden en ook hier weer verder gaat zoeken. Let er wel op dat je daarbij het vinkje aanklikt dat je bij de corporatie huurt.

Kan ik mijn woning onderverhuren als ik tijdelijk stage loop of in het buitenland zit?

Als je toestemming hebt van Nijestee kun je onder bepaalde voorwaarden je huis tijdelijk onderverhuren. Hiervoor kun je schriftelijk een verzoek indienen bij Nijestee.

Mag ik in mijn woning blijven wonen als ik 27 jaar word?

Ja. De grens geldt voor het verhuren van de woning. Als je er eenmaal woont, mag je er blijven totdat je zelf weer wilt verhuizen.