Online vragenlijst regio-onderzoek woningbehoefte

Geplaatst op

Online vragenlijst regio-onderzoek woningbehoefte

Wil jij invloed op hoe jij kunt wonen in de toekomst? Laat je stem horen en vul uiterlijk vrijdag 2 februari de enquête van het woningbehoefteonderzoek in! De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om nieuw woonbeleid te maken voor de gemeenten in de provincie Groningen en de kop van Drenthe. De woonbeleving en wensen van inwoners van de Regio Groningen-Assen zijn erg belangrijk om daarbij de juiste keuzes te maken.

Nijestee werkt voor dit grootschalige regionale onderzoek samen met Groningse en Drentse gemeenten, provincies en andere woningcorporaties. Ruim 70.000 willekeurig gekozen huishoudens krijgen een uitnodiging om mee te doen.

Ook als je geen brief hebt gekregen ben je van harte welkom mee te doen! Bedankt alvast!

Meedoen kan tot en met vrijdag 2 februari. De resultaten worden in het tweede kwartaal van 2024 bekendgemaakt.

Achtergrond

Er is een groot tekort aan woningen. In Nederland moeten er 900.000 woningen worden gebouwd. Het liefst vóór 2030. Ook in het noorden is er veel vraag naar betaalbare huizen. Maar hoeveel woningen moeten er dan precies worden gebouwd en waar? En wat voor woningen moeten dat dan zijn?

Dit zijn vragen waar de gemeenten en woningcorporaties in de regio Groningen-Assen mee aan de slag gaan. Daarom doen we samen dit onderzoek onder bewoners.

 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Binnenstebuitendag 2019: Met bewoners in gesprek over een groene woonomgeving

Hoe belangrijk is een groene woonomgeving voor bewoners en wat is daarbij de rol van een woningcorporatie? Tijdens de dertiende editie van onze BinnensteBuitendag spraken we in de Coendersborg met ongeveer 120 huurders over het belang van groen in de stad. Deze editie had een speciaal tintje door het 100-jarig bestaan van Nijestee dit jaar.
Lees meer

Nijestee brengt gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij – betaalbaar – wil wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.
Lees meer

Te huur in selwerd: Middenhuur en sociale huurwoningen

De Rode Eik aan de Berkenlaan is bijna klaar. Het woongebouw bestaat uit 24 sociale huurappartementen, 21 appartementen in de middenhuur en een bedrijfsruimte. In maart/april 2023 geven we de sleutels uit.
Lees meer