Buurt in Bloei: een bijdrage op verschillende vlakken

Buurt in Bloei leeft nog steeds

Wiliam Emans en Ylette Oosterveld deden mee met Buurt in Bloei 2014

Buurt in Bloei: een bijdrage op verschillende vlakken

William Emans en Ylette Oosterveld zijn overburen en wonen in de Tuinstraat, een schattig zijstraatje dat vanaf de Oostersingel doorloopt tot aan het Schuitendiep. Zij deden in 2014 mee met het leefbaarheidsproject ‘Buurt in Bloei’ van Nijestee. ‘’Ik las over Buurt in Bloei in de krant en heb contact opgenomen met wijkcoördinator Marieke Zomer. Vervolgens heb ik briefjes in alle bussen in de straat gedaan om buren te verzamelen en wat ideeën uit te wisselen’’, aldus initiatiefnemer William.

We hadden al groene bogen in de straat, maar we wilden de buurt nog verder opvrolijken

Ylette Oosterveld -

Inmiddels heeft Ylette voor haar huis een prachtige Clematis staan die via staaldraad boven de huizen uitkomt bij de klimplant aan de andere kant van de straat. ‘’Aan de andere kant van dit straatje, bij de Agricolastraat, hadden ze al drie van zulke overspanningen. Om het beeld te continueren, leek het mij leuk om dat hier ook te gaan doen’’, vertelt William verder. Daarnaast kreeg de buurvrouw van Ylette een tuintje met houten omheining voor de deur en zijn rozenplanten geplant in verschillende geveltuintjes. 

De twee zijn nog lang niet klaar met Buurt in Bloei. ‘’Het is gewoon hartstikke leuk’’, zegt Ylette glunderend. ‘’Een fantastisch project dat bijdraagt op verschillende vlakken. Je hebt contact met de buren, we kunnen samen de straat opvrolijken. We hebben nog genoeg ideeën voor een volgende Buurt in Bloei’’, vult William aan. ‘’Dit jaar willen we een zwembad’’, grinnikt hij. 

  • Deel deze pagina: