Een ijsbaan verbindt

Geplaatst op: door

Laatst bijgewerkt op:29 januari 2019

De gemeente Groningen telt sinds begin dit jaar ook dertien dorpen. Dat levert allerlei vragen op: hoe gaat het met de woningzoekenden in Groningen? Kunnen die nu allemaal in Haren gaan wonen? Gaat Nijestee nu ook woningen bouwen in Garmerwolde? Beetje onwennig is het wel…

Vorig weekend gebeurde er iets moois: de ijsbaan in Noordlaren ging open en daar was BIJNA de eerste schaatsmarathon op natuurijs. Gewoon bij ons in de gemeente! Trots! De schaatsmarathon ging jammer genoeg naar Haaksbergen, omdat zij beter ijs hadden doordat ze zondag dicht waren voor het publiek. De voorzitter van de ijsclub in Noordlaren: “Wij waren zondag open, de leden en dorpsbewoners gaan natuurlijk voor”. Laten we die man onmiddellijk ereburger van de gemeente Groningen maken. Zo’n ijsbaan in een dorp, dat is waar mensen elkaar ontmoeten. Dat is nog eens iets dat verbindt. Daar kunnen wij in de stad een puntje aan zuigen.
 

Foto: Flickr / Geert van Duinen
Pieter Bregman

Pieter Bregman

Pieter Bregman is algemeen directeur / bestuurder van Nijestee. Sterk maatschappelijk betrokken volkshuisvester. Econoom, spreker, blogger, fietser.

  • Deel deze pagina: