Herfst

Geplaatst op: door

Laatst bijgewerkt op:15 november 2016

Herfst, en dus tijd voor plannen voor volgend jaar, samen met onze Participatieraad van huurders  en de gemeente. We zijn het eens over wat we willen: méér sociale huurwoningen, verbetering en verduurzaming van bestaande woningen, betaalbare huren en leefbare wijken.

Maar wat is nu het belangrijkste? Gaat Nijestee inzetten op nieuwbouw, isolatie van oude woningen of aan minder huurstijging? Huurders lijken meer te voelen voor minder huurstijging, de gemeente kiest voor duurzaamheid. Én: meer nieuwbouw, plus inspanning voor leefbaarheid.  Alles! De vraag naar sociale huurwoningen in Groningen neemt toe, o.a. door de groei van het aantal studenten en statushouders. Dat trekt ook een wissel op onze, overigens best wel prettige, wijken. Dus, die verhuurdersheffing die Nijestee en dus u aan Den Haag betaalt kunnen we beter gebruiken hier in Groningen. Vindt u ook niet?

Pieter Bregman

Pieter Bregman

Pieter Bregman is algemeen directeur / bestuurder van Nijestee. Sterk maatschappelijk betrokken volkshuisvester. Econoom, spreker, blogger, fietser.

  • Deel deze pagina: