Nijestee start nieuwbouw Trefkoel

Geplaatst op: door

Laatst bijgewerkt op:26 april 2016

14 april start Nijestee de bouw van de Trefkoel. Mijn hart klopt sneller! De afgelopen jaren zijn weinig sociale huurwoningen gebouwd. Dat kwam eerst door de crisis, later door vertraging om ook in de stad aardbevingsbestendig te bouwen. Verder werkt het kabinetsbeleid niet mee.

Als je de Haagse wind opsnuift, lijkt het wel of corporaties er vooral zijn om verhuurdersheffing te betalen en inkomenstoetsen af te nemen. Wij bij Nijestee zijn eigenzinnig.  We vinden nog steeds dat we bestaan om te zorgen voor voldoende goede en betaalbare woningen in Groningen. Nieuwbouw is nodig! Dus ben ik vet blij dat we de Trefkoel bouwen. Het gebouw is aardbevingsbestendig en CO2 neutraal. 465 woningen voor jongeren. Een investering van 35 miljoen. De bouwvakkers fluiten weer, net als ik, en straks de woningzoekenden, en wie weet, de RUG, de Hanze, de kroegen, de winkeliers in Paddepoel? En u?

Pieter Bregman

Pieter Bregman

Pieter Bregman is algemeen directeur / bestuurder van Nijestee. Sterk maatschappelijk betrokken volkshuisvester. Econoom, spreker, blogger, fietser.

  • Deel deze pagina: