Uw stem telt

Geplaatst op: door

Laatst bijgewerkt op:27 februari 2017

Het kan u bijna niet ontgaan zijn, de verkiezingen zijn weer in aantocht. Op dit moment behoort 70% nog tot de zwevende kiezer. Heeft u uw keuze al gemaakt?

In maart zijn verkiezingen voor de Tweede Kamer. U gaat stemmen neem ik aan? Dat doet u, omdat u idealen heeft als een schoon milieu, of belang, zoals goede zorg. U kijkt dan wat partijen beloven voor de komende jaren, en ook naar hun daden van de afgelopen vier jaar, denk ik? Als huurder van een sociale huurwoning of woningzoekende bent u natuurlijk ook benieuwd naar wat partijen willen met de volkshuisvesting. En hoe zit het met kabinet Rutte 2? Sinds 2013 moeten eigenaren van sociale huurwoningen (vooral corporaties) een verhuurderheffing betalen. Die heffing betalen eigenlijk de huurders. U betaalt rechtstreeks aan de schatkist van Den Haag zonder dat uw woning er beter van wordt. Sterker nog: u betaalde daarom meer voor dezelfde woning. Dat moet anders!

Op wie gaat u stemmen?

 

Pieter Bregman

Pieter Bregman

Pieter Bregman is algemeen directeur / bestuurder van Nijestee. Sterk maatschappelijk betrokken volkshuisvester. Econoom, spreker, blogger, fietser.

  • Deel deze pagina: