Deel een buurtcompostbak met uw buren

Geplaatst op: 10 november 2017 Laatst bijgewerkt op: 15 november 2017

Een gezamenlijke compostbak is al op veel plekken in Nederland een groot succes. Samen met de Gemeente Groningen geeft Nijestee een buurtcompostbak weg. Wilt u met uw buren de eerste straat in Groningen zijn die aan buurt composteren doet?

Wat houdt buurt composteren in?

In een straat wordt een speciale compostbak geplaatst. De buren die mee willen doen aan het composteren krijgen een korte cursus. Daarna doen zij hun groente-, fruit- en tuinafval in de compostbak. In de bak verteren wormen al het afval en maken er voedzame compost van. Een paar keer per jaar wordt de compost geoogst en verdeeld onder de deelnemende buren.

De voordelen van samen met uw buren composteren

Samen met buren composteren heeft hele mooie positieve effecten:

  • Er hoeft minder afval opgehaald te worden
  • De grond van uw tuin of bloembak wordt vruchtbaarder
  • Het is goed voor de sfeer in de buurt

Meer informatie over het buurt composteren vindt u op Buurtcompost.nl.

Wilt u met uw buren een compostbak delen?

Omdat de Gemeente Groningen en Nijestee het buurt composteren een goed en mooi initiatief vinden, stellen wij een compostbak beschikbaar aan huurders van Nijestee. De compostbak, een cursus voor de deelnemers en ondersteuning door een ecoloog, geven we weg aan de grootste groep huurders die zich aanmeldt vóór 31 december 2017.

Zo kunt u zich aanmelden

  • Ga bij uw buren langs en vraag of zij ook mee willen doen
  • Verzamelen handtekeningen: zet bij elke handtekening het adres van de bewoner
  • Stuur deze handtekeningen op naar Nijestee o.v.v. ‘Buurt composteren’. Dit kan naar het e-mailadres woonzaken@nijestee.nl. U kunt de lijst met handtekeningen ook per post naar ons sturen of afgeven aan de balie op het Damsterplein 1.

Voorwaarden

  • Alle deelnemers dienen huurder van Nijestee te zijn
  • Het minimum aantal deelnemers is 6 adressen in dezelfde straat

In de eerste week van januari maken we bekend in welke straat de compostbak geplaatst zal worden. De compostbak zal in het voorjaar van 2018 geplaatst worden.

Voorbeeld van een buurtcompostbak. Deze staat in de wijk Slotervaart in Amsterdam. Dit betreft niet de compostbak die de Gemeente Groningen en Nijestee beschikbaar stellen.

  • Deel deze pagina: