Het belang van de Participatieraad

Geplaatst op: 10 oktober 2017 Laatst bijgewerkt op: 11 oktober 2017

Deze maand nemen we afscheid van Nijestee’s Coördinator Participatieraad Roelof Otten. Hij geeft het stokje over aan Marijke Mosselaar. Ze vertellen over het belang van de Participatieraad.

Roelof Otten: “Nijestee is een huurdersvriendelijke corporatie. Wat ik mooi vind is dat de invloed van de Participatieraad, en daarmee de huurder, mee te lezen is in het beleid en de begroting van Nijestee. Ik ben er trots op dat ze dat voor elkaar hebben gekregen en ook trots op hoe Nijestee ermee omgaat.”

Marijke Mosselaar: “Nijestee gaat al vroeg met de Participatieraad om tafel over het beleid. Niet dat de raad pas achteraf iets mag vinden. Dat betekent dat je echt invloed kunt uitoefenen.”

Otten: “Wat ik ook sterk vind is dat de samenwerking tussen de Participatieraad en Nijestee is gericht op samenwerking en niet op onderhandeling.”

Wat zijn speerpunten van de Participatieraad?

Otten: “De Participatieraad staat voor betaalbaarheid en is altijd kritisch op de jaarlijkse huurverhoging. Een ander punt is dat er voldoende woningen moeten zijn, dat de wachtlijsten voor woningen weggenomen moeten worden en dat de doorstroming wordt bevorderd.”

Wat houdt de functie van Coördinator Participatieraad in?

Mosselaar: “Het plannen, organiseren en faciliteren van alles rond de Participatieraad, zodat zij Nijestee inhoudelijk kan adviseren of een beslissing kan nemen. Ook zorg ik dat zij met informatie wordt gevoed vanuit Nijestee. Niet alleen op papier, maar we vragen ook collega’s hun werk toe te lichten in werkgroepen. In deze werkgroepen worden bijvoorbeeld onderwerpen als woonruimteverdeling, kwaliteit van de woningen en financiën behandeld. Ook zorg ik dat huurders met de Participatieraadleden in contact komen, bijvoorbeeld door het organiseren van het Participatiecafé.”

Kijk voor meer informatie over de Participatieraad op Participatieraad.nl

  • Deel deze pagina: