Jaarverslag 2017

Geplaatst op: 2 mei 2018 Laatst bijgewerkt op: 4 mei 2018

In ons jaarverslag geven we een verantwoording van onze activiteiten in 2017.

Om het op z'n Gronings te zeggen: 'Het kon minder'. We wilden in 2017 het aantal sociale huurwoningen laten groeien, dat lukt en dat is goed voor de stad. Als corporatie zijn we opgericht om mensen met een laag inkomen een goed dak boven hun hoofd te bieden. Daarom doen we waar de stad behoefte aan heeft. In 2017 hebben we 575 woningen opgeleverd, waaronder woningen voor buitenlandse studenten. Met nieuwe woningen bouwen we een kwaliteit waar ook toekomstige generaties van profiteren. Nieuwe woningen zijn energiezuinig, goed geïsoleerd en comfortabel om in te leven. Daarom blijven we bouwen.

Een andere opgave waar we voor staan is om bestaande woningen te verbeteren, zodat bewoners kunnen besparen op hun energielasten. Eind 2017 hebben we 465 verbeterde woningen opgeleverd en hier gaan we komend jaar mee verder. De medewerking van bewoners is hierbij cruciaal: zij moeten akkoord gaan met ons plan, anders gaat het niet door. Onze ervaring is dat bewoners graag willen dat de woning verbeterd wordt, ook al staat daar een (beperkte) huurverhoging tegenover.

In 2017 hebben we ook veel ideeën van bewoners kunnen uitvoeren. We willen dat huurders zich thuis voelen in een woning en veilig voelen in de buurt waar ze wonen. En als bewoners ideeën hebben om hun buurt op te fleuren, dan werken we daar graag aan mee. Daarnaast willen we graag met huurders in overleg over ons beleid, over de huurprijzen, over de manier waarop we onderhoud organiseren of omgaan met de woonruimteverdeling. Voor dat soort onderwerpen wisselen we van gedachten met onze Participatieraad, een elftal huurders van divers pluimage. We zijn dankbaar dat deze mensen zich willen inzetten voor de belangen van de huurders van Nijestee.

Het jaarverslag van 2017 is hier online te bekijken.

  • Deel deze pagina: