Jan de Jeu benoemd als voorzitter raad van commissarissen van Nijestee

Geplaatst op: 19 december 2019 Laatst bijgewerkt op: 20 december 2019

Jan de Jeu volgt Wouter de Jong vanaf 1 januari 2020 op als voorzitter van de raad van commissarissen van woningcorporatie Nijestee. Wouter de Jong is acht jaar voorzitter geweest.

Jan de Jeu heeft een brede ervaring als bestuurder en toezichthouder, zowel in de publieke als in de private sector. Hij is betrokken geweest bij een breed scala aan huisvestings- en vastgoedvragen en is zeer geïnteresseerd in volkshuisvesting. “Het is geweldig om dit nu in en voor mijn eigen stad Groningen te mogen doen als voorzitter van de raad van commissarissen van Nijestee.”

Jan de Jeu

Jan de Jeu (1955) was tot 2012 managing partner bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde in Amersfoort. In januari 2012 trad hij toe tot het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn portefeuille omvatte financiën, huisvesting en vastgoed, technology transfer, publiek private samenwerking, commerciële activiteiten en ICT. In november 2019 nam hij na acht jaar afscheid.

De Jeu was daarnaast onder meer recent voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Marketing Groningen. Hij is voorzitter van het bestuur van de Stichting Netherlands eScience Center en vicevoorzitter van de raad van toezicht van het Martini Ziekenhuis.

Raad van commissarissen van Nijestee

De raad van commissarissen van Nijestee bestaat naast Jan de Jeu uit Erik de Boer, Jellie Tiemersma, Jan Regterschot, Ine Scholten en Erik van der Laan.

Foto: Gerhard Taatgen jr.

  • Deel deze pagina: