Locatie Treslinghuis in Oosterpark krijgt vensterschool en 50 appartementen

Geplaatst op: 9 januari 2018 Laatst bijgewerkt op: 9 januari 2018

Openbaar Onderwijs Groningen (O2G2) en woningcorporatie Nijestee trekken samen op in de voorbereidingen van de nieuwbouw op de Treslinglocatie aan de Klaprooslaan (Oosterparkwijk). Er komt een nieuwe vensterschool voor onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Ernaast worden ongeveer vijftig nieuwe appartementen gebouwd. De Siebe Jan Boumaschool en Borgmanschool (locatie Vinkenstraat), beide scholen van Openbaar Onderwijs Groningen, gaan samen verder in de nieuw te ontwikkelen school.

De sloop begint in januari 2018. De verwachting is dat zowel de school als de appartementen in 2020 worden opgeleverd.

KAW Architecten is gekozen als architect van zowel de school als de appartementen.

Vernieuwing Oosterpark

De nieuwbouw op de Treslinglocatie is een belangrijk onderdeel van de Oosterparkvernieuwing. Het behouden van een school heeft daarin voor alle partijen hoge prioriteit. In 2014 heeft de gemeente Groningen aangegeven een nieuwe school in de Oosterparkwijk te willen realiseren. De aangeboden Treslinglocatie is met enthousiasme ontvangen.

Samenwerking

Nijestee en Openbaar Onderwijs Groningen hebben gezamenlijk een ontwerpteam gekozen dat de woningen en de school gaat tekenen. Nijestee en Openbaar Onderwijs Groningen onderzochten hoe de school en de naastgelegen appartementen ruimtelijk gezien een goede plek kunnen krijgen aan de Klaprooslaan. In de komende periode worden de plannen uitgewerkt en gepresenteerd aan de buurt en andere belanghebbenden.

  • Deel deze pagina: