Minister Ollongren en gemeente Groningen sluiten woondeal

Geplaatst op: 9 januari 2019 Laatst bijgewerkt op: 11 januari 2019

Vanmorgen hebben minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en burgemeester Peter den Oudsten de woondeal ondertekend in het Paleis. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek van de minister aan het Ebbingekwartier in Stad.

In de woondeal maken het Rijk en de gemeente Groningen afspraken over versnelling van de woningbouw, meer jongerenhuisvesting en intensivering van de wijkaanpak. De deal wordt gesloten met de regio’s waar de druk op de woningmarkt het grootst is. Naast Groningen gaat het om de regio’s Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam-Den Haag en Utrecht.

In Groningen zijn voor de kortere termijn vooral de Eemskanaalzone, het Suikerfabriekterrein, uitbreidingslocatie Meerstad en Selwerd in beeld. In de woondeal wordt de nadruk gelegd op het vergroten en versnellen van de bouwproductie, de leefbaarheid in wijkvernieuwingswijken (zoals Selwerd) en meer jongerenhuisvesting.

Pieter Bregman, algemeen directeur en bestuurder van Nijestee, was ook aanwezig. Hij heeft het belang van voldoende locaties voor meer sociale woningbouw benadrukt en onderstreepte dat het belangrijk is dat we weer meer ruimte krijgen voor gevarieerd bouwen en investeringen in leefbaarheid.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Nijestee-directeur Pieter Bregman.

  • Deel deze pagina: