Nijestee start nieuwbouw in Paddepoel en Oosterparkwijk

Geplaatst op: 17 februari 2016 Laatst bijgewerkt op: 17 februari 2016

Nijestee start in het voorjaar met twee nieuwbouwprojecten in de stad Groningen. Het gaat in totaal om 571 woningen. Hiermee wil de Groningse corporatie de wachttijd voor een sociale huurwoning verkorten én een lagere energierekening voor haar huurders. De woningen worden energiezuinig en aardbevingsbestendig gebouwd.

Meer jongerenhuisvesting

Op de voormalige Trefkoellocatie in de Groninger wijk Paddepoel komen 465 woningen die bestemd zijn voor jongeren en studenten. Dit worden 303 semi-zelfstandige eenheden, 142 zelfstandige eenheden en 20 tweekamerappartementen. In maart starten de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting worden de woningen in het najaar van 2017 opgeleverd.

 

Wijkvernieuwing Oosterpark

In de Oosterparkwijk gaat Nijestee 106 sociale huurappartementen bouwen met een huurprijs van maximaal € 550,-. Er komen 34 woningen op De Velden, de plek van het oude FC Groningen stadion. Daarnaast komen er 72 sociale woningen aan de Zaagmuldersweg. Het streven is dat de bouw rond april/mei van start kan gaan. Deze woningen worden naar verwachting aan het einde van het jaar opgeleverd.  

Schets nieuwbouw De Trefkoel
Schets nieuwbouw De Trefkoel
Schets nieuwbouw Oosterparkwijk
Schets nieuwbouw Oosterparkwijk

Pieter Bregman, algemeen directeur Nijestee licht toe: "We vinden het belangrijk dat er meer sociale huurwoningen worden gebouwd, de wachttijd in Groningen moet omlaag. We beginnen nu met de bouw van nieuwe woningen voor studenten en starters. Daarnaast maken we onze woningen duurzaam, waardoor de energiekosten voor de bewoner omlaag gaan. We bespreken onze plannen met een vertegenwoordiging van onze huurders, de Participatieraad, en de gemeente. Zij hebben allebei een belangrijke stem in de activiteiten die wij uitvoeren."

  • Deel deze pagina: