Prestatieafspraken: uitvoeringsafspraken Groningen 2019

Geplaatst op: 5 december 2018 Laatst bijgewerkt op: 6 december 2018

Gisteren zijn de prestatieafspraken 'Ongedeelde Stad Gedeelde Toekomst’ getekend. Deze afspraken worden elk jaar gemaakt in een samenwerking tussen Gemeente Groningen, woningcorporaties en haar huurdersorganisaties. Het zijn afspraken voor vijf jaar, die elk jaar worden geactualiseerd. Het uitgangspunt is een ongedeelde stad die opgebouwd is uit gemengde en vitale wijken met voldoende duurzame huurwoningen, waar mensen goed en betaalbaar kunnen wonen.

Pieter Bregman (algemeen directeur/bestuurder Nijestee) en Janny Wassens (lid van de Participatieraad) tekenden gisteren de uitvoeringsafspraken voor 2019 namens Nijestee en de Participatieraad. Ook kreeg Janny de gelegenheid om namens de Participatieraad nog iets zeggen: "Wees kritisch of je een woning nog moet verduurzamen of dat je beter nieuwe woningen kunt bouwen. Verduurzamen moet leiden tot betere woonlasten en een woning met meer comfort", aldus Janny. Tot slot zei ze dat een samenwerking tussen corporaties en huurdersorganisaties van belang is en de huurder ten goede komt, "met tevreden huurders worden we samen sterker".

Pieter Bregman over de prestatieafspraken: “We zijn enorm trots op de goede samenwerking met de gemeente, huurdersorganisaties en andere corporaties. We hebben weer uitstekende prestatieafspraken gemaakt over voldoende, betaalbare en duurzame huurwoningen in gemengde en prettige wijken. Dit is samengevat in de titel ‘Een ongedeelde stad voor een gedeelde toekomst’. Prachtig toch? Ik heb in het bijzonder veel waardering voor de leden van onze participatieraad. Ik vind hun energie, deskundigheid en betrokkenheid geweldig! Samen met hen hebben we er een punt van gemaakt dat de gemeente meer moet helpen, bijvoorbeeld met voldoende ruimte om huurwoningen te kunnen bouwen. De gemaakte afspraken vormen het kader om volgend jaar ons werk goed te kunnen doen”.

Lees hier het persbericht van de Gemeente Groningen 'Gemeenten inventariseren woonwensen voor de nieuwe gemeente Groningen'.

Bekijk het document 'Prestatieafspraken' hier.

  • Deel deze pagina: