Verzin een 'nije naam' voor woontoren Bedumerweg

Geplaatst op: 5 april 2018 Laatst bijgewerkt op: 5 april 2018

De nieuwbouw van de woontoren Bedumerweg in de wijk De Hoogte gaat gepaard met een naamswijziging. Nijestee organiseert een wedstrijd om zo tot een nieuwe naam (‘nije naam’) voor het gebouw te komen. In het 22 verdiepingen tellende gebouw worden 222 woningen gerealiseerd. De winnende naam wordt bij de officiële start van de bouw op 24 april onthuld.

Naast de oprit van de Bedumerweg naar de noordelijke ringweg komt een ca. 70 meter hoog woongebouw met 116 studio’s, 96 tweekamerappartementen en 10 maisonnettes. De toren is ontworpen door De Unie Architecten uit Groningen in de vorm van een achthoek en wordt gebouwd door Geveke Bouw & Ontwikkeling te Eelde. De bouwvergunning is verleend, in 2019 moet de toren klaar zijn. Met de nieuwbouw geeft Nijestee een nieuwe impuls aan de woningmarkt.

Wedstrijd

Bij een nieuw gebouw hoort een nieuwe naam. Iedereen kan via de wedstrijd ‘nije naam’ tussen 5 en 16 april 2018 een nieuwe naam voor het gebouw insturen via www.nijestee.nl/nijenaam. Een jury bestaande uit architect Ronald Koekoek van De Unie Architecten, technisch directeur Jacob Prins van Geveke Bouw & Ontwikkeling en algemeen directeur/bestuurder van Nijestee Pieter Bregman, beoordeelt de inzendingen. De inzender van de winnende naam wint een Nijestee-stadsfiets t.w.v. € 500.

Start bouw en onthulling nieuwe naam

Op dinsdag 24 april wordt de officiële start van de bouw gevierd waarbij wethouder Roeland van der Schaaf de 'nije naam' van het woongebouw onthult.

  • Deel deze pagina: