Help ons bij het bedenken van een ‘nije naam' voor dit gebouw in Paddepoel

Geplaatst op: 2 juni 2017 Laatst bijgewerkt op: 2 juni 2017

De nieuwbouw op de locatie van de voormalige Trefkoel in Paddepoel is bijna gereed. Een nieuw gebouw op deze centrale plek verdient een nieuwe naam. Heeft u een goed idee?

Waar eens het wijkcentrum van Paddepoel stond, wordt nu ruimte gemaakt voor internationale studenten. In de drie woonblokken heeft bouwbedrijf Trebbe Oost & Noord in opdracht van Nijestee 465 studio’s en appartementen gerealiseerd. Deze worden door de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) verhuurd. Een nieuw gebouw op deze centrale plek in Paddepoel verdient een nieuwe naam. Een nije naam voor een nieuw gebouw. Heeft u een goed idee? Stuur deze dan in vóór 12 juni 2017 via www.nijestee.nl/nijenaam. Hier staan ook de actievoorwaarden vermeld.

Bij een naam kunt u denken aan de functie die het gebouw straks heeft… woningen voor (internationale) studenten. Of misschien een verwijzing naar de geschiedenis van de wijk? Of zijn de huidige straatnamen een aanknopingspunt? Een Nederlandse naam? Een internationale naam? Of misschien een Groningse?

Een jury bestaande uit architect Pim Köther van KENK architecten, kunstenaar Jack Brandsma, Jolien Stokroos van de SSH, centrummanager van winkelcentrum Paddepoel Harold Lubberts en algemeen directeur/bestuurder van Nijestee Pieter Bregman, beoordeelt de inzendingen. De inzender van de winnende naam wint een stoere Nijestee stadsfiets t.w.v. € 500.

Op woensdag 28 juni wordt de oplevering feestelijk gevierd en onthult wethouder Roeland van der Schaaf de nieuwe naam van het wooncomplex.
 

  • Deel deze pagina: