Nieuw gebouw, nije naam

Waar eens de Trefkoel stond - het wijkcentrum van Paddepoel – wordt nu ruimte gemaakt voor studenten. In de drie woonblokken heeft bouwbedrijf Trebbe Oost & Noord in opdracht van  Nijestee 465 appartementen/studio’s gerealiseerd. Deze worden door de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) aan internationale studenten verhuurd. Een ideale locatie voor hen: dichtbij Zernike, het centrum van Groningen ook nabij en een prachtig winkelcentrum voor de deur. De bouw is bijna gereed. Nog voor de zomervakantie wordt de sleutel aan de SSH overhandigd. Dan gaan zij aan de slag met de inrichting, zodat met de start van het nieuwe schooljaar studenten hier een fijne woonplek hebben. Een nieuw gebouw op deze centrale plek in Paddepoel verdient een nieuwe naam. Een nije naam voor een nieuw gebouw.

We zijn op zoek naar een passende naam voor het wooncomplex. Heeft u een idee? Doe dan mee! Bij een naam kunt u denken aan de functie die het gebouw straks heeft… wonen voor (internationale) studenten. Of misschien een verwijzing naar de geschiedenis van de wijk? Of zijn de huidige straatnamen een aanknopingspunt? Een Nederlandse naam? Een internationale naam? Of misschien een Groningse?

Heeft u een idee? Doe dan voor 12 juni mee. Klik op de pagina’s hieronder voor de voorwaarden/spelregels, het inzendformulier of meer informatie over het gebouw.

Wat wordt er gebouwd?

Wat wordt er gebouwd?

Geplaatst op: 22 mei 2017

Op de voormalige locatie van de Trefkoel (Zonnelaan, tegenover winkelcentrum Paddepoel) heeft Nijestee 465 nieuwe woningen voor...