Wat wordt er gebouwd?

Geplaatst op: 22 mei 2017 Laatst bijgewerkt op: 12 juni 2017

Op de voormalige locatie van de Trefkoel (Zonnelaan, tegenover winkelcentrum Paddepoel) heeft Nijestee 465 nieuwe woningen voor studenten gerealiseerd. De SSH (Stichting Studenten Huisvesting) regelt de verhuur van deze woningen en verhuurt de woningen aan internationale studenten.

Nieuwbouw

Waar eens de Trefkoel stond - het wijkcentrum van Paddepoel – is nu ruimte gemaakt voor studenten. In de drie woonblokken heeft bouwbedrijf Trebbe Oost & Noord in opdracht van Nijestee 465 appartementen/studio’s gerealiseerd. Deze worden door de SSH aan internationale studenten verhuurd. Een ideale locatie voor hen: dichtbij Zernike, het centrum van Groningen ook nabij en een prachtig winkelcentrum voor de deur. De bouw is bijna gereed. Nog voor de zomervakantie wordt de sleutel aan de SSH overhandigd. Dan gaan zij aan de slag met de inrichting, zodat met de start van het nieuwe schooljaar studenten hier een fijne woonplek hebben.

Het complex bestaat uit twee woonblokken en een 50 meter hoge woontoren.
Op de begane grond komen commerciële ruimten en gemeenschappelijke voorzieningen voor de studenten zoals een wasserette met coffee corner. De woningen gaan voor hun verwarming en warm tapwater gebruikmaken van aardwarmte via WarmteStad. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de Groningse duurzaamheidsdoelstellingen. Daarnaast zijn de gebouwen aardbevingsbestendig uitgevoerd.

Nije naam

Een nieuw gebouw op deze centrale plek in Paddepoel verdient een nieuwe naam. Een nije naam voor een nieuw gebouw.

We zijn op zoek naar een passende naam voor het wooncomplex. Heeft u een idee? Doe dan mee!
Bij een naam kunt u denken aan de functie die het gebouw straks heeft… wonen voor (internationale) studenten.
Of misschien een verwijzing naar de geschiedenis van de wijk?
Of zijn de huidige straatnamen een aanknopingspunt?
Een Nederlandse naam? Een internationale naam? Of misschien een Groningse?

Hier leest u alles over de voorwaarden en spelregels rond het kiezen van de nieuwe naam.

  • Deel deze pagina: