Fijner wonen door woningverbetering

Geplaatst op: 10 mei 2017 Laatst bijgewerkt op: 10 mei 2017

Jasmijn Coeling vertelt over de energiebesparende aanpassingen in haar woning.

Drie jaar geleden kwam Jasmijn Coeling aan de Bosboom Toussaintstraat wonen. En ze woont er nog steeds: met veel plezier! Het is een levendige buurt, met een mix van culturen. Eind vorig jaar is haar woning op een aantal punten verbeterd. Hierdoor is het fijner wonen. En met lagere energielasten is ze ook nog eens voordeliger uit.

Een deel van de opgewekte energie lever ik terug

Jasmijn Coeling -

“Eind vorig jaar zijn mijn ramen vervangen door HR++ glas. Er stonden allemaal mannen in mijn huis. Met een hoogwerker werden mijn kozijnen van het nieuwe glas voorzien. Nu hoef ik minder hard te stoken in de winter om het warm te houden. En wat fijn is, in de zomer wordt het ook minder warm in huis. Het plafond van mijn berging is voorzien van een isolatielaag, om de kou van de kelder buiten de deur te houden. De buitenkant van mijn woning is geverfd en het balkon is van een coating voorzien. Ook liggen er nu 3 zonnepanelen op mijn dak. Via een speciaal kastje lever ik een deel van de opgewekte energie terug aan de energieleverancier. Ik ben benieuwd hoeveel het me oplevert, want dat voordeel zie ik terug op de jaarafrekening van mijn energieverbruik.”

In zo’n twee maanden tijd vonden de werkzaamheden plaats. “Er werd niet continue geklust hoor. Het plannen van een afspraak ging altijd in overleg. Zo kon ik het meestal aan het einde van de middag plannen. Nijestee informeerde mij goed. Ik vond het wel gezellig met die vakmannen, ze waren altijd in voor een dolletje.”

  • Deel deze pagina: