Nijestee start pilot energiezuiniger wonen in VvE-complexen in samenwerking met Groningen Woont Slim

Geplaatst op: 1 januari 2019 Laatst bijgewerkt op: 11 januari 2019

Nijestee wil het energiezuiniger maken van woningen ook kunnen aanbieden aan huurders die in VvE-complexen wonen. Eind 2017 is Nijestee daarom een pilot gestart in samenwerking met Groningen Woont Slim.

De pilot wordt uitgevoerd in een VvE-complex aan de Multatulistraat in De Wijert. Zowel de huurders van Nijestee als woningeigenaren die in dit complex wonen kunnen aan de pilot meedoen.

Een modelwoning met daarin alle energiebesparende maatregelen is inmiddels gereed. De komende weken worden huurders en eigenaren in deze woning uitgenodigd om te kunnen zien wat er bij hen mogelijk is.

Individuele en gezamenlijke maatregelen

In de pilot bieden we energiebesparende maatregelen aan voor individuele woningen, maar ook voor het totale woongebouw. De individuele maatregelen betreffen onder andere HR++ dubbelglas, een nieuwe voordeur en geautomatiseerde ventilatie.

Gezamenlijke maatregelen zijn onder meer het aanbrengen van isolatie van de spouwmuur en zonnepanelen. Deze maatregelen kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer de VvE daarmee akkoord gaat.

Wanneer huurders ervoor kiezen om mee te doen aan deze pilot dan krijgen ze een kleine huurverhoging. Deze verhoging is lager dan de verwachte kostenbesparing. De woningeigenaren betalen de aanpassingen zelf en kunnen daarbij gebruik maken van een aantrekkelijke lening.

Samenwerking met Groningen Woont Slim

Wat nieuw is in deze pilot – naast dat huurders en woningeneigenaren in VvE-complexen hun woning energiezuiniger kunnen maken – is de samenwerking met Groningen Woont Slim. Groningen Woont Slim zet zich in om woningen energiezuiniger te maken. Ze geven advies aan particulieren en woningcorporaties en faciliteren de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Ook is Groningen Woont Slim voor de gemeente Groningen het aanspreekpunt van duurzaamheidsvragen voor inwoners van de stad en ommeland. Tijdens het project zal Groningen Woont Slim zowel de huurders van Nijestee als de woningeigenaren in het gebouw van informatie voorzien.

Wanneer deze nieuwe manier van samenwerken een succes is, zullen Nijestee en Groningen Woont Slim in de toekomst samen meer VvE-gebouwen energiezuiniger maken.

  • Deel deze pagina: