Nijestee werkt aan woningverbetering: energiezuiniger en meer wooncomfort

Geplaatst op: 1 januari 2019 Laatst bijgewerkt op: 11 januari 2019

In diverse wijken in de stad (Oosterparkwijk, Selwerd, De Wijert en Kostverloren) werkt Nijestee aan woningverbetering. Met de aanpassingen die we doen worden de woningen energiezuiniger én comfortabeler.

We beginnen met het verbeteren van woningen als een ruime meerderheid van de bewoners daarmee instemt, meer dan 70%. We pakken dan vaak meteen hele woongebouwen of een straat aan. Veel bewoners zijn blij dat hun huis onder handen wordt genomen.

Besparen op de energierekening

We maken woningen energiezuiniger door bijvoorbeeld het plaatsen van HR ++ glas, het isoleren van muren en zijgevels, het plaatsen van zonnepanelen, aanbrengen van dakisolatie, aanleggen van nieuwe ventilatiesystemen of het plaatsen van LED-verlichting in de algemene ruimtes. Door deze maatregelen verhoogt het wooncomfort van bewoners, verbruiken ze minder energie en besparen ze op hun energierekening. En het is ook nog eens goed voor het milieu.

Met de maatregelen verbetert het energielabel met 2 tot 3 labels in een gehele straat of wijk. In De Wijert zijn we bijna klaar met onze werkzaamheden, in de Oosterparkwijk, Selwerd en Kostverloren zijn we tot in 2018 nog bezig.

Ruim 300 woningen per jaar

In 2017 willen we ruim 300 woningen verbeterd hebben door energiebesparende maatregelen te nemen. In 2018 gaat Nijestee ook ruim 300 woningen verbeteren. In de hele stad zijn op dit moment ongeveer 250 specialisten voor Nijestee aan het werk om alle energiebesparende en duurzame verbeteringen van de woningen uit te voeren.

  • Deel deze pagina: