Waarom ontvang ik een energielabel?

Geplaatst op: 1 mei 2017 Laatst bijgewerkt op: 10 mei 2017

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Op het energielabel staat ook welke maatregelen er mogelijk zijn om uw woning zuiniger te maken.

Waarom krijg ik een energielabel?

Met een energielabel kunt u als huurder in één oogopslag zien of de woning zuinig is of niet. Dit heeft invloed op uw energierekening.

Hoe lees ik het label af?

Rechtsboven vindt u een cijfer of letter. De cijfers gaan van 0,50 tot en met 2,90. Hoe lager het cijfer, hoe zuiniger de woning. De letters gaan van A tot en met G, waarbij A++ het meest zuinig en G het minst zuinig is. 

Wat kan ik doen om mijn huis zuiniger te maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een huis energiezuiniger te maken. Nijestee denkt hierin graag met u mee. Een zuinige woning is een mogelijkheid om te besparen op uw energierekening en is beter voor het milieu. De kosten voor de aanpassing komen deels voor uw eigen rekening. Deze wegen altijd op tegen de verlaging van de energiekosten. Neem contact op met Nijestee om de mogelijkheden te bespreken met een technisch adviseur.

Label aanvragen

Energielabels worden alleen bij nieuwe huurcontracten afgegeven. Benieuwd naar het label van uw woning? Kijk op www.zoekuwenergielabel.nl van de Rijksoverheid. Wilt u graag een label per mail ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in.

Energielabel aanvragen
  • Deel deze pagina: