Zonnepanelen

Geplaatst op: 5 april 2017 Laatst bijgewerkt op: 2 mei 2017

U kunt als huurder zonnepanelen door Nijestee laten plaatsen. U kunt individueel een aanvraag doen, maar ook samen met uw buren. Energiecoöperatie Grunneger Power verzamelt de aanvragen en zorgt voor de plaatsing van de panelen. Eengezinswoningen kwamen altijd al in aanmerking en sinds kort worden ook (collectieve) zonnepanelen op woonblokken of portiek-etagewoningen geplaatst.

Sociale huurwoning

Voor het aanbrengen van zonnepanelen vraagt Nijestee een huurverhoging. Dit is gemiddeld € 10,- tot € 15,- per maand. De verlaging van de energiekosten wegen echter voldoende op tegen de huurverhoging voor de investeringskosten. 

Geen huurverhoging of een vrije sectorwoning?

Nijestee biedt huurders van vrije sector huurwoningen en/of sociale huurwoningen waar geen huurverhoging mogelijk is een alternatief: Nijestee kan in deze situaties niet zelf investeren, maar kan nog steeds het dak “vrij” geven, waarbij de huurder zelf investeert. Nijestee wil bij de huuropzegging, als de panelen via Grunneger Power worden aangeschaft, de panelen overnemen. De waardevermindering is 5% per geheel jaar, zodat u bijvoorbeeld na 10 jaar nog steeds de helft van de investering terugkrijgt.

 

Wilt u weten of uw woning in aanmerking komt voor zonnepanelen? Neem contact met ons op.

  • Deel deze pagina: