Zonnepanelen op uw huis

Geplaatst op: 11 januari 2019 Laatst bijgewerkt op: 21 februari 2019

U kunt als huurder zonnepanelen op uw huis laten plaatsen. Nijestee werkt daarvoor al jaren samen met Grunneger Power en erkende installateurs. Gezamenlijk helpen wij Nijestee-huurders om hun woning te voorzien van zonnepanelen. Al ruim 300 huurders gingen u voor.

Zonnepanelen zetten (zon)licht om in elektriciteit. Zo kunt u op een goedkope én milieuvriendelijke manier stroom opwekken. Of u nu in een rijtjeswoning of een (portiek)flat woont, in beide gevallen kunt u zonnepanelen laten plaatsen.

Hoe werkt het?

Doordat u zelf energie opwekt, daalt uw elektriciteitsrekening. Nijestee betaalt de installatie van de zonnepanelen en verrekent dit met een huurverhoging. De energiebesparing is groter dan de huurverhoging. U gaat er dus financieel nooit op achteruit.

Zonnepanelen aanvragen

Nijestee onderzoekt per aanvraag of zonnepanelen haalbaar zijn. Hierbij kijken we onder andere naar de ligging van de woning, schaduw van bomen en de bouwkundige kwaliteit van het woongebouw. Kunnen zonnepanelen op uw woning geplaatst worden, dan ontvangt u een voorstel. Na uw akkoord wordt de opdracht uitgezet.
Nijestee verzamelt de opdrachten en zet vier keer per jaar een totaalopdracht bij één van de installateurs uit. Het kan daarom even duren voordat de zonnepanelen geïnstalleerd worden. Wij houden u tijdens dit traject zo goed mogelijk op de hoogte.

Wanneer u als flatbewoner een aanvraag doet, wordt er een technische scan gedaan om te kijken of het dak geschikt is. Indien dit het geval is, houdt Grunneger Power een interessepeiling bij alle bewoners van het complex. Wanneer de meerderheid van de bewoners akkoord gaat, worden de zonnepanelen geplaatst. De opgewekte stroom wordt eerlijk verdeeld over alle bewoners.

Wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen op uw woning of woongebouw? Dan kunt u e-mailen naar zonnepanelen@nijestee.nl. Dan gaan wij gaan met u onderzoeken of zonnepanelen op uw woning haalbaar zijn.

  • Deel deze pagina: