Ebbingekwartier

Het Ebbingekwartier ligt ten noordoosten van de oude binnenstad. Dit deel van de stad kent een lange geschiedenis van creatieve bedrijvigheid. Al in 1903 werd op het terrein een wereldtentoonstelling van nijverheid en kunst georganiseerd. Het Ebbingekwartier broeit en bloeit. Op loopafstand van de Grote Markt in Groningen zijn veel winkels, bedrijven en culturele instellingen te vinden met een breed aanbod van producten en activiteiten.

 

 

Ebbingekwartier

In het Ebbingekwartier staan zeventien ruime Schots en Scheef-woningen, die verhuurd worden aan mensen met een lichamelijke beperking.

Op de website van de buurtvereniging leest u nieuwtjes over de buurt.

Aanbod

Nijestee biedt in het Ebbingekwartier diverse woningen aan, waaronder studio’s voor jongeren aan de Vrydemalaan. Als er woningen of studio’s vrij komen, vindt u deze via WoningNet.

Meedoen of -praten?

Heeft u een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Marieke Zomer, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan u helpen om te zien of uw idee uitgevoerd kan worden. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl

Uw buurtbeheerders: Walter Fruchnich en Bennie Meinders

Telefoonnummer: (050) 853 35 33
E-mail: woonzaken@nijestee.nl

 

Onderhoudsplannen in de wijk voor 2019

Adres Geplande werkzaamheden
Bloemstraat 36 Herstel en onderhoud dakbedekking
Bloemstraat 47-1 t/m 47-95 Groot onderhoud lift(en)

Tweets van Nijestee

Tweets van Nijestee

Volg Nijestee en blijf op de hoogte van alle acties, nieuwtjes en projecten.