Hoornse Meer

De wijk Hoornse Meer ligt in het zuiden van de stad en ligt dichtbij een prachtig natuur- en watersportgebied. Er is veel aandacht besteed aan de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van de wijk. De wijk bestaat uit gevarieerde moderne woningbouw uit de jaren negentig van de vorige eeuw met veel aandacht voor de inrichting van straten en pleinen. De wijk omvatte aanvankelijk veel sociale woningbouw. Het idee was dat wonen aan het meer voor iedereen toegankelijk moet zijn. Inmiddels is een groot deel van de sociale woningen verkocht, maar de wijk telt nog steeds 40% woningen van corporaties. De straten zijn naar staatslieden vernoemd. De wijk heeft een klein winkelcentrum. Rondom het meer vindt u diverse recreatie- en horecavoorzieningen.

 

 

Hoornse Meer

Op de website van Stichting Méér Hoornse Meer vindt u informatie over activiteiten in de wijk Hoornse Meer.

Aanbod

Nijestee verhuurt in de wijk Hoornse Meer woningen voor alle typen huishoudens en in alle prijsklassen. Als er woningen vrij komen, vindt u deze via WoningNet.

Meedoen of -praten?

Heeft u een idee om de buurt nog mooier te maken? Neem dan contact op met Yvette de Vries, de wijkcoördinator van Nijestee voor deze wijk. Zij kan u helpen om te zien of uw idee uitgevoerd kan worden. U kunt haar bereiken via telefoonnummer (050) 853 35 33 of via woonzaken@nijestee.nl.

Onderhoudsplannen in de wijk voor 2017

Adres Geplande werkzaamheden
D H A C Hammarskjoldstraat 1 t/m 55 Liftonderhoud
S O J Palmelaan 1 t/m 43 Vervangen warmte-installaties

Tweets uit de wijk

Tweets uit de wijk

Yvette de Vries is wijkcoördinator bij Nijestee in @hoornsemeer. Zij twittert over acties, nieuwtjes en projecten.