Waar kan ik meer vinden over...

Heeft u hulp nodig bij opvoeden, betalen of op sociaal gebied? Dan kunt u terecht bij een WIJ-team. Denk bijvoorbeeld aan vragen over geld of zorg voor uw partner. Maar ook vragen over opvoeden en opgroeien van uw kinderen, kunt u aan het WIJ-team stellen.

Heeft u een leuk idee voor de wijk of wilt u vrijwilliger worden? Ook dan bent u bij het WIJ-team aan het juiste adres. Op wij.groningen.nl kunt u onderaan de pagina uw postcode invullen om te zien bij welk sociaal wijkteam u terecht kunt voor hulp.

STIP

Stip staat voor Steun- en Informatiepunt. STIP zit op dertien plekken in de Groningse wijken waar iedereen terecht kan die wat wil doen voor zijn buren of zijn buurt, die met vragen zit, of die ondersteuning nodig heeft. Kortom voor alles rond wonen, welzijn, zorg, meedoen en vrijwilligerswerk. En Stip staat vooral voor samenwerking tussen organisaties, vrijwilligers en beroepskrachten om te zorgen dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de samenleving.

Op hun website kunt u kijken of er een STIP bij u in de buurt zit en wanneer u daar terecht kunt.

Afval

Informatie over afvalinzameling, huisvuilpasjes, ondergrondse vuilcontainers en dergelijke bij u in de buurt, vindt u hier.

Overlast melden

Heeft u last van uw buren, jongeren in de buurt of drugs- en alcoholgebruikers? Of maakt u zich zorgen om iemand in uw buurt? Dan kunt u een melding doen bij het Meldpunt Overlast en Zorg van de gemeente Groningen. Hier leest u hoe dat werkt. Ook kunt u via deze pagina overlast melden.

Parkeren

Hier vindt u alle informatie over parkeren in de buurt.

Wijkinformatie

Via de wijkpagina van de gemeente Groningen  vindt u nog meer informatie over uw wijk.