DUURZAAMHEID

Kansen om veranderingen door te voeren. Kansen om radicaal het roer om te gooien of om lichtjes bij te sturen. Kansen om zuiniger te zijn op onze planeet. Ja, het zal niet makkelijk zijn. Maar ‘we’ vonden het in 1931 ook niet heel gemakkelijk om het 12-verdiepingenhuis te bouwen, de eerste woontoren van Nederland. Wel vonden we het geweldig om te doen. Uitdagend, vernieuwend; er werd geschiedenis geschreven.

Momenteel worden de eerste woontorens met groene gevels gerealiseerd. Velen liggen op de tekentafel van menig enthousiast architect, die allengs specialisten op het gebied van biodiversiteit in dienst heeft genomen. Andere bouwmethodes worden uitgevonden, nieuwe bouwmaterialen worden toegepast. Er wordt gepionierd, dagelijks worden lessen geleerd.

Nijestee wil ook meedoen in die klas waar lessen worden geleerd. Waar enthousiast wordt samengewerkt om doelen te behalen. Doelen op het gebied van duurzaamheid omdat het anders moet met de wereld. Ook in corporatieland moet het anders, want anders kunnen wij geen duurzame, comfortabele en betaalbare woningen meer realiseren voor onze doelgroep. Pionier jij met ons mee?