Bij Nijestee werken drie wijkcoördinatoren. Intern vormen zij een schakel tussen verschillende afdelingen en extern vervullen zij een verbindende rol voor huurders en andere partijen zoals de gemeente.

Marieke: “In de wijken zijn wij namens Nijestee voor huurders het eerste aanspreekpunt. Het is leuk om te zien als mensen blij zijn met hun woning. Dan willen ze vaak de buurt ook netjes houden en schakelen ze bijvoorbeeld onze hulp in om het binnenterrein mooi aan te leggen.” “We zijn ook actief met stadsbrede projecten zoals Opgeruimd staat netjes”, vult Yvette aan. “Buren kunnen samen aan de slag voor een nette opgeruimde straat. Wij kunnen een aanhangwagen regelen, hulp bij het opruimen of een container voor afval.”

Soms is er ook minder leuk nieuws te vertellen. Bijvoorbeeld dat bewoners hun woning moeten verlaten in verband met sloopwerkzaamheden. Victor: “Dan zorgen wij er voor dat bewoners goed worden geïnformeerd over hoe ze aan een andere woning kunnen komen. En uiteraard helpen we ze als dat nodig is. We proberen de mensen toch een zo goed mogelijk plekje weer te geven.”
“Als wijkcoördinator signaleren we bij projecten soms ook problemen achter de voordeur. Dan kunnen wij bijvoorbeeld het WIJ-team inschakelen. Dit doen we altijd in overleg met de huurder”, verklaart Marieke.

“Ons werk is eigenlijk heel divers en veelomvattend”, vervolgt Victor. “Zo geven we op scholen presentaties aan jongeren waarbij we vertellen over leefbaarheid en nieuwbouwplannen in buurten. En we onderhouden contact met onze huurders via social media.”

Weten welke wijkcoördinator actief is in jouw buurt? Je kunt het hier opzoeken!

Wij zijn er om het belang van de huurder voorop te stellen

Wijkcoördinatoren -

“We moeten ons aan regels houden, maar kunnen wel ruimte blijven bieden aan huurders. Geluiden uit de wijk vangen we op en proberen we om te zetten in concrete plannen”, sluit Yvette af. “Bijvoorbeeld door het aanleggen van een moestuin. We staan altijd open voor initiatieven van huurders!”

MEER VERHALEN

"Verschil maken voor iemand die het nodig heeft."

"De goede dingen op het juiste moment doen én op de juiste plek."