PROEFBEREKENING

Wil je weten hoeveel huurtoeslag je kunt krijgen? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. De Belastingdienst vraagt je om de kale huurprijs op te geven. Dit is de netto huur van de woning. Je kunt niet over alle bedragen in de huur huurtoeslag aanvragen. Zo ontvang je onder andere geen huurtoeslag over voorschotten voor verwarming en water, onderhouds- en glasservice.

Welke bedragen je op kunt geven, staat op de website van de Belastingdienst. Huur je al een woning van Nijestee en wil je nog huurtoeslag aanvragen? Kijk op het huurcontract of het 'Voorstel tot aanpassen van de huur', dat je ieder jaar in april van Nijestee ontvangt, voor de actuele bedragen. Ben je deze kwijt, vraag dan onderaan de pagina een huurspecificatie op.

AANVRAGEN

Een aanvraag voor huurtoeslag dien je in bij de Belastingdienst. Via www.toeslagen.nl kun je een aanvraagformulier indienen. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Al jouw vragen over huurtoeslag kun je stellen aan de Belastingdienst door te bellen met 0800 - 0543 (gratis).