Als jij problemen hebt met betalen, kom je in contact met Wouter Brouwer Wouter heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Daarom zet hij zich in zijn werk graag in voor mensen, voor mensen met betalingsproblemen. Hij vertelt met passie over zijn werk bij Nijestee.

“Ik merk in mijn werk dat er een taboe heerst op geldproblemen. Maar dat is helemaal niet nodig. Iedereen – ik ook – is bezig met inkomen en rekeningen betalen en uitzoeken wat wel kan en wat niet kan. We zijn allemaal mensen. Bij Nijestee zeggen we: ‘Iemand met een huurschuld is niet schuldig.’ Dit helpt ons om oordeel-loos het gesprek aan te gaan. Van mens tot mens. Een mens met betalingsproblemen is en blijft eerst en vooral een mens.”

Bij Nijestee zeggen we: ‘Iemand met een huurschuld is niet schuldig.’ Dit helpt ons om oordeel-loos het gesprek aan te gaan. Van mens tot mens. Een mens met betalingsproblemen is en blijft eerst en vooral een mens.”

Wouter

Het kunnen je buren zijn

Wie zijn bewoners met betalingsproblemen? Wouter legt uit: “Bewoners met betalingsproblemen kunnen je buren zijn. Want het kan iedereen overkomen.

  • Je bent jong, baantje, leuk leven. Plots je werk kwijt… Oei, je geld is net opgegaan aan die vakantie. En bijstand krijg je pas over een maand…

  • Of: je leeft al lang van de bijstand, dat lukt je hartstikke goed. Tot je AOW krijgt, maar ook die ontvang je pas na een maand. Moet je ineens 700 euro ergens vandaan halen. Dat is veel geld!

  • Of: je partner verlaat je en dan zit je daar met je twee kinderen en de cavia. Voordat je je leven op de rit hebt, ben je zo maar 2 maanden verder. En je ex betaalt niet…”

Wouter vertelt verder: “Het zijn vaak plotselinge veranderingen in het leven. Het overkomt je, je kunt er niets aan doen. En dan is er geen financiële buffer om dat op te vangen. Als je eenmaal achter loopt met betalen, is het lastig om die achterstand weer in te halen. Wij begrijpen dat en willen daarbij helpen.”

Ademruimte geven

“Ik heb leuk werk! Ja, er komen veel problemen voorbij. Maar ik spreek vooral mensen. Medemensen die ik vanuit mijn positie bij Nijestee kan helpen. Die ik ademruimte kan geven. Ik heb veel respect voor de mensen die ik spreek. Ik zie dat ze dapper zijn als ze durven te zeggen dat ze hulp nodig hebben. Je hebt lef nodig om hulp te accepteren, om in beweging te komen.” Wouter besluit: “Ik zeg altijd: ‘Schaam je niet, het kan ons allemaal overkomen."

Tenslotte geeft Wouter aan: "het mooi is wanneer we bewoners op onderstaande websites kunnen wijzen." Dat doen we graag.

Grip op je geld

Dat geldt voor mij?