Huurtoeslag

Huurtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Wanneer u een woning huurt, heeft u misschien recht op huurtoeslag. De hoogte van de bijdrage hangt af van uw huurprijs, inkomen, leeftijd en woonsituatie.

Proefberekening

Wilt u weten hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. De Belastingdienst vraagt u om de kale huurprijs op te geven. Dit is de netto huur van de woning. U kunt niet over alle bedragen in de huur huurtoeslag aanvragen. Zo ontvangt onder andere u geen huurtoeslag over voorschotten voor verwarming en water, onderhouds- en glasservice.

Welke bedragen u op kunt geven, staat op de website van de Belastingdienst. Huurt u al een woning van Nijestee en wilt u nog huurtoeslag aanvragen? Kijk op het huurcontract of het "voorstel tot aanpassen van de huur" dat u ieder jaar van Nijestee ontvangt voor de actuele bedragen. Bent u deze kwijt, dan kunt u onderaan de pagina een huurspecificatie opvragen.

Aanvragen

U kunt een toeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Via www.toeslagen.nl kunt u een aanvraagformulier indienen. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Al uw vragen over huurtoeslag kunt u stellen aan de Belastingdienst door te bellen met 0800 - 0543 (gratis).

Huurspecificatie aanvragen
  • ?