Tuinonderhoud

U mag zelf bepalen hoe u uw tuin in wilt richten zolang hij er maar netjes uitziet. Voor het onderhoud aan uw tuin bent u zelf verantwoordelijk. In een aantal wijken gelden afwijkende afspraken.

Onderhouden

Een helemaal onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Er moet altijd onkruid worden verwijderd en snoeien blijft noodzakelijk. Een verwilderde tuin, overhangende takken en/of struiken, grofvuil, zwerfvuil en vuilniszakken die ongedierte aantrekken, zijn onwenselijk. Daarom kijkt Nijestee regelmatig hoe de tuinen eruit zien.

Lenen of uitbesteden

Als u geen tuingereedschap heeft, kunt u dit  misschien lenen via www.handigindebuurt.nl. Natuurlijk kunt u het onderhoud aan uw tuin ook uitbesteden. Bij welk bedrijf of tuinman u dat doet kunt u zelf bepalen. Heeft u een minimum inkomen dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van Stichting de Klusbus.

Afwijkende afspraken

Vinkhuizen
Een groot deel van de hagen rondom de woongebouwen zijn eigendom van de gemeente, die deze hagen ook onderhoudt. De overige hagen en hekjes die het straatbeeld bepalen onderhoudt Nijestee.

Kostverloren
De Prunusbomen in de voortuinen van de woningen in de Gerard Doustraat zijn, net als de hagen die het straatbeeld bepalen, van Nijestee. Nijestee onderhoudt deze bomen en hagen.

Paddepoel
Een groot deel van de hagen rondom de woningen en flats zijn van de gemeente die deze ook onderhoudt. In sommige tuinen staan bomen die ook eigendom zijn van de gemeente.