Opzeggen

U kunt op elke dag van de maand de huur van uw woning, berging, garage of parkeerplaats opzeggen. Voor het opzeggen van uw woning kunt u gemakkelijk het onderstaande online formulier gebruiken. U ontvangt dan een bevestiging. Als u de huur liever persoonlijk, telefonisch of per brief opzegt, kan dat natuurlijk ook.  

Opzegtermijn

U hebt een opzegtermijn van één maand. Dat betekent dat er tussen de datum van opzegging en de dag dat u de sleutels inlevert, tenminste één maand moet zitten. Die maand gaat in op de dag dat Nijestee uw opzegging ontvangt. Voor een schriftelijke opzegging houden wij de eerstvolgende werkdag aan. Wanneer u als nabestaande de woning opzegt, omdat de huurder is overleden, geldt een opzegtermijn van 14 dagen. De huur van uw woning, berging of parkeerplaats kan niet eindigen in een weekend of op een feestdag. De officiële opzegging gaat een dag vóór of ná deze datum in. U kunt uw huurcontract telefonisch, via onze website, via e-mail, schriftelijk of mondeling in onze Woonkamer opzeggen.

Woning achterlaten bij een verhuizing

Zodra u uw huur heeft opgezegd maken we een afspraak met u voor een verhuurscan over hoe u de woning dient achter te laten bij een verhuizing. Een medewerker van Nijestee komt binnen vijf werkdagen bij u langs. Tijdens dit bezoek worden onderstaande zaken en de definitieve einddatum met u besproken. Bij een deel van onze jongerenwoningen plannen wij een telefonische verhuurscan. De opzegging wordt dan telefonisch met u besproken en er wordt een afspraak gemaakt om de studio te controleren op de einddatum.

 • Of u plezierig heeft gewoond
 • Hoe het vervolg eruit ziet: het adverteren van uw woning, bezichtiging en overname
 • Hoe u de sleutels van uw woning inlevert
 • Hoe u de woning dient op te leveren

Er worden tijdens dit bezoek ook foto’s van de woning gemaakt. Als laatste maakt de medewerker een ronde door de woning waarin wordt gekeken naar technische aspecten. U krijgt uitleg wat u zelf moet repareren en wij maken een inschatting van de werkzaamheden die we moeten uitvoeren voordat we de woning opnieuw kunnen verhuren.

Sleutels inleveren

Alle sleutels moeten uiterlijk op de datum van de huurbeëindiging vóór 12.00 uur zijn ingeleverd. U kunt ze afgeven bij ons in de Woonkamer of u kunt de sleutels meegeven aan de technisch adviseur als er een eindinspectie wordt gedaan in uw woning. De sleutels per post versturen kan ook, maar laat dit dan aangetekend verzenden om er zeker van te zijn dat de sleutels ook echt bij ons binnenkomen.  

Eindafrekening

De eindafrekening ontvangt u van Nijestee als u een vooruitstand heeft, en dus geld terug krijgt. Deze ontvangt u binnen tien werkdagen na de laatste huurdag. Als u blokverwarming heeft, ontvangt u hiervan nog een eindafrekening binnen een half jaar na het einde van het stookseizoen.

Stopzetten betaling

Wanneer u met een automatische incasso of AcceptEmail betaalt, hoeft u niets te doen. Nijestee zet de betalingen stop. Maakt u zelf de huur over? Vergeet dan niet de overboeking bij uw bank stop te zetten. Wanneer de laatste maand de volledige huur is betaald, stort Nijestee de teveel betaalde huur naar u terug. Dit gebeurt binnen 10 werkdagen na ontvangst van de eindafrekening.

 

Formulier huuropzeggen
 • Persoonlijke gegevens

 • Opzegging

 • Als u de huur opzegt dan verwacht Nijestee van u dat u de nieuwe huurder de gelegenheid geeft om de woning te bezichtigen

 • ?
 • Ter overname (foto uploaden in jpg formaat):

 • Upload bestand...

  ?
 • Upload bestand...

  ?
 • Upload bestand...

  ?
 • Upload bestand...

  ?