WAAROM VERBETEREN WE WONINGEN?

Zodra een woning is verbeterd verbruik je bij gelijk gebruik minder energie. Door minder energie te verbruiken bespaar je geld op je energierekening. Het is ook nog eens goed voor het milieu. Een woning met isolatie blijft warmer in de winter en koeler in de zomer. Nieuwe ventilatie zorgt voor een gezonder klimaat in je woning. Je woning wordt dus comfortabeler. Van de zonnepanelen heb je direct voordeel, je wekt zo namelijk een deel van je eigen energie op en daarmee bespaar je direct op jouw energierekening.

HOE BEPALEN WE WELKE WONINGEN WORDEN VERBETERD?

We maken jaarlijks een analyse van al onze woningen. Op basis van de Energie-Index en het gasverbruik van een woning bepalen we welke woningen we als eerste energiezuiniger maken. De woningen met de meeste CO2-uitstoot en de hoogste Energie-Indexen worden als eerste aangepakt. Deze woningen hebben de hoogste energielasten en die willen we graag verlagen. Vocht, tocht en schimmel spelen ook een belangrijke rol in de beslissing om woningen te verbeteren. We kunnen niet alle woningen tegelijk aanpakken. Elk jaar kijken we naar alle woningen en maken een planning op basis van de nieuwste inzichten.

WANNEER WORDT MIJN WONING VERBETERD?

We verbeteren jaarlijks tussen de 300 en 350 woningen. We delen hier de planning van de actuele projecten en de planning voor volgend jaar, zodat je weet wanneer we jouw woning gaan verbeteren of in jouw wijk aan de slag gaan en welke werkzaamheden we gaan uitvoeren.