Inschrijven en toewijzen

Voor sociale huurwoningen in Groningen geldt in de meeste gevallen een wachttijd. Hoe lang de wachttijd is, verschilt per wijk en per woning. Als u in aanmerking wilt komen voor een woning, moet u als woningzoekende ingeschreven staan.

Inschrijven

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning van een corporatie in Groningen moet u zich inschrijven op de website van WoningNet. Dit kost € 21,30 per jaar. U ontvangt daarna een bevestiging van inschrijving met uw registratienummer en een wachtwoord. Bewaar deze gegevens goed!

Zodra u bent ingeschreven kunt u reageren op het aanbod van de 5 corporaties in de stad Groningen: Nijestee, Steelande Wonen, Patrimonium, De Huismeesters en Lefier.

Punten

Een registratie bij Woningnet is gebaseerd op punten. Nadat u een registratie bij Woningnet heeft, spaart u één punt per maand. Wanneer u in een woning van één van de Groninger corporaties woont en het huurcontract op uw naam staat, krijgt u een halve punt extra per maand, vanaf de ingangsdatum van uw huurcontract. Dit zijn de zogenaamde woonduurpunten. Voor meer informatie over de opbouw van de woonduurpunten kunt u hier klikken om door te gaan naar de site van Woningnet.

Degene met de meeste punten eindigt bovenaan de lijst.