INSCHRIJVEN

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning van een corporatie in Groningen moet je je inschrijven op de website van WoningNet. Dit kost € 20 per jaar (prijspeil 2022). De jaarlijkse verlengingskosten zijn € 11.

Zodra je bent ingeschreven kun je reageren op het aanbod van de 7 corporaties in de stad Groningen: Nijestee, Wierden en Borgen, Patrimonium, De Huismeesters, Lefier, Woonborg en Woonzorg Nederland.

INSCHRIJFDATUM

Met een inschrijving bij WoningNet kun je woningen zoeken die passen bij jouw woonwensen. Door te reageren, geef je aan dat je interesse hebt in een woning. Zodra je je hebt ingeschreven, bouw je inschrijfduur op. De inschrijfdatum is de datum waarop je je als woningzoekende bij WoningNet hebt geregistreerd. In de gecorrigeerde inschrijfdatum zijn eventuele woonduur en/of urgentie verwerkt, waardoor de gecorrigeerde inschrijfdatum terugloopt in het verleden.

Plaats je een reactie op een woning, dan wordt gekeken naar de oudste (gecorrigeerde) inschrijfdatum van alle geïnteresseerden. Hoe langer je ingeschreven staat en hoe ouder jouw (gecorrigeerde) inschrijfdatum is, hoe meer kans je maakt op een woning.