Urgentie

Heeft u door persoonlijke omstandigheden snel (andere) woonruimte nodig? Dan kunt u voorrang aanvragen bij Woonurgentie Groningen. We noemen dit 'urgentie'.

Woonurgentie Groningen

Als u woonurgentie krijgt, wordt uw puntenaantal opgehoogd tot honderd punten. Bij grote gezinnen die urgentie krijgen, worden de punten opgehoogd tot tweehonderd. Woonurgentie is een hulpmiddel om makkelijker bovenaan te eindigen doordat u meer punten heeft.

Uiteraard wordt urgentie niet zomaar verstrekt. U moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Op de website van Woonurgentie Groningen kunt u zelf zien of u daarvoor in aanmerking komt. Woonurgentie Groningen is op maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 11.00 uur, telefoon (050) 305 20 90 en neemt alleen schriftelijke aanvragen in behandeling. Het postadres is: Postbus 447, 9700 AK Groningen.

Wijkvernieuwing

Wanneer Nijestee plannen heeft om uw woning te slopen en u heeft een huurcontract voor onbepaalde tijd, komt u in aanmerking voor wijkvernieuwingsurgentie. Wijkvernieuwingsurgentie wordt geregeld door de corporatie waar u op dat moment uw woning van huurt. Mensen met deze urgentie eindigen standaard bovenaan de lijst voor een woning.

Rolstoelindicatie

Iedereen kan op een rolstoelwoning reageren. Woningzoekenden met een indicatie voor een rolstoelwoning of rolstoeltoegankelijke woning krijgen voorrang. De medische aanpassingen in een woning blijven altijd zoveel mogelijk in stand. Via Het Zorgloket Gemeente Groningen, beoordeelt de hulpverleningsdienst of u in aanmerking komt voor een rolstoelindicatie.