Corpus den Hoorn

In september 2019 is gestart met de bouw van 30 woningen aan de Semmelweisstraat. Dit is de derde en laatste fase van de nieuwbouw. Er komen 25 huurappartementen met twee slaapkamers die allemaal bereikbaar zijn met een lift en 5 eengezinswoningen met drie tot vier slaapkamers en een privé dakterras.

In totaal duren de bouwwerkzaamheden ongeveer 1 jaar. Als alles volgens planning verloopt, is de bouw in oktober 2020 gereed. Daarna wordt de omgeving rondom het gebouw aangelegd.

Energiezuinige woningen

Alle woningen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd: aardgasloos (volledige elektrisch) en met vier zonnepanelen per woning waarmee men jaarlijks circa 1000 kWh aan gratis ‘zonnestroom’ opwekt. De huizen worden voorzien van een eigen warmtepomp voor verwarming en warm tapwater. Deze warmtepomp wordt aangesloten op een collectieve bodembron. Meer informatie over dit soort warmtepompen is hier te vinden.

Het gebouw is ontworpen door DAAD architecten uit Beilen, zij hebben ook de 1e en 2e fase van de nieuwbouw aan de Semmelweisstraat ontworpen.

Op de begane grond komt kinderopvangorganisatie De Blokkendoos. De Blokkendoos krijgt een binnentuin in het gebouw waar de kinderen kunnen spelen.

De laatste flyer die onder direct omwonenden verspreid is, leest u hier.